Haberler

28. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı

İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen 28. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'na aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 65 ülkeden yayınevi katılıyor.

İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen 28. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'na aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 65 ülkeden yayınevi katılıyor.

Bu yıl "Okumak: Dünyayla Diyalog" temasıyla düzenlenen fuarda,  yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 2 bin 280 yayınevinin, edebiyat, sanat, tarih, eğitim ve medya gibi alanlardaki kitapları okuyucuların ilgisine sunuluyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara aktif katılım gösteren Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı standında, Türk kültür, edebiyat, sanat ve tarih eserleri sergileniyor.

AA'ya konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı stant görevlisi Nizar Kara, Türkiye'deki değişik yayınevlerine ait kültür, sanat ve edebiyat eserlerinden derledikleri yayınları fuara gelen ziyaretçilere sunduklarını belirterek Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını da hazırlanan broşürlerle ziyaretçilere tanıttıklarını ifade ediyor.

-Nazım Hikmet ve Orhan Pamuk tanınıyor

Fuarda Türkiye standını gezen ziyaretçilerden bazılarının Türk edebiyat, kültür ve sanat eserlerine aşina olduklarını dile getiren Kara, İranlıların, Türk edebiyatını, Nazım Hikmet'in şiirlerinden ve Orhan Pamuk'un Farsça'ya çevrilen romanlarından tanıdıklarını söylüyor.

Kara, Türk standını ziyaret edenlerin özellikle Nazım Hikmet'in şiirlerine aşina olduklarını ifade ederek, "Şairin hemen hemen tüm şiirleri Türkçe'den Farsça'ya tercüme edildi ve İran'da ilgi gördü. Orhan Pamuk'un 2005'te Alman Yayıncılar Birliği Barış Ödülü ve 2006'da Nobel Ödülü'nü kazanmasının ardından Farsça'ya da çevrilen romanları da İranlı kitapseverler tarafından ilgi görüyor" diyor.

Türkiye'nin de aralarında olduğu,  Avustralya, Afganistan, Uganda, İtalya, Azerbaycan, Arjantin, Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Tacikistan, Tanzanya, Tunus, Çin, Japonya, Sırbistan, Fransa, Finlandiya, Kanada, Ermenistan, Hırvatistan, Kenya, Küba, Kuveyt, Gürcistan, Lübnan, Meksika, Polonya, Karadağ, Nijerya, Vatikan ve Hollanda gibi 65 ülkeden yayınevine ait eserler tanıtılıyor.

Başkent Tahran'da 25 Nisan'da ziyaretçilere kapısını açan fuar, 16 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title