Haberler

28 Şubat Valisinin İsmi Okuldan Kaldırıldı

Bursa'da, 28 Şubat sürecinde baş örtüsü eylemi yapan imam hatipli kızların coplatılması için talimat verdiği ileri sürülen dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi değiştirildi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, eski Vali Orhan Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi, Kızıklar İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Dün mesai bitiminin ardından tabelası sökülen okul, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde yeni adıyla öğrenim vermeye başladı. Okulun önünde toplanan Eğitim Bir-Sen üyeleri, bir açıklama yaptı. Eğitim Bir-Sen üyeleri, 'Derin güçler yine iş başında', 'Ülkede hizmet istiyoruz', 'Karanlık senaryolara son' şeklinde pankartlar açtı.

28 Şubat'ta yapılanların acılarının dinmeyeceğini ifade eden Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, "28 Şubat aktörleri teker teker tahliye ediliyor. 28 Şubat'ın acı izlerini toplumun hafızasından silmek için daha kalıcı yaptırımlara ihtiyaç vardır. 28 Şubat döneminin mağdur ettiği kamu çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara iade-i itibar yapılması gerekiyor. Sürecin sebep olduğu zararlar da devlet tarafından tanzim edilmelidir. Yeniden 28 Şubat'lar yaşanmaması için yeni anayasanın acilen yapılması gerekiyor" dedi.

Okulun isminin değişmesi ile ilgili konuşan Şeker, "28 Şubat döneminin Bursa'da öncülüğünü yapan ve ismi toplum hafızasına vali olarak değil darbeci nefer olarak kazınan Orhan Taşanlar'ın adı bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilirdi? Geçen yıl Vali Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu'na, 28 Şubat mağdurlarından imam hatip öğrencisi ve bu süreçte ayağını kaybeden Dilek Gürgen'in adının verilmesini talep etmiştik. 1 yıl sonra bizim ve mahalle sakinlerinin girişimleri sonucunda Orhan Taşanlar ismi tabeladan kaldırıldı. Okulun adı Kızıklar Ortaokulu olarak değiştirildi. Gecikmeli de olsa bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Orhan Taşanlar 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title