Haberler

28 Şubat Sürecinde İşinden Olan 4 Bayan Öğretmen Tekrar Görevlerine Başladı

Afyonkarahisar’da 28 Şubat sürecinde çeşitli gerekçelerle görevinden alınan 4 bayan öğretmen, 15 Ocak itibariyle yeniden görevlerine başladı.

Afyonkarahisar'da 28 Şubat sürecinde çeşitli gerekçelerle görevinden alınan 4 bayan öğretmen, 15 Ocak itibariyle yeniden görevlerine başladı.

Eğitim-Birsen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, yurt genelinde sayısı yaklaşık 650'yi bulan 28 Şubat mağduru öğretmenlerden 4'ünün Afyonkarahisar'dan olduğunu ve onların da tekrardan görevlerine iade edildiklerini söyledi. 28 Şubat döneminde Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da kamu çalışanlarına yönelik büyük hukuksuzluklar yapıldığını belirten Çelik, "28 Şubat post-modern darbe ile toplumda büyük bir baskı oluşturulmuş ve bu baskıdan en fazla nasiplenenler arasında kamu çalışanları da yer almıştı. O dönemde özellikle bayanların türbanı başta olmak üzere kamuda kılık-kıyafet konusunda büyük hukuksuzluklar yapıldı. Öyle ki, bu hukuksuzluklar ekmekten etmeye kadar gitti. Milli Eğitim Bakanlığı 2013 Ağustos ayında bir genelge yayınlamış ve 28 Şubat sürecinde hukuksuz olarak açılan soruşturmalarla işinden olan öğretmenlere 3 ay içerisinde müracaat etmeleri halinde görevlerine iade edilecekleri belirtildi. Nitekim de öyle oldu. Afyonkarahisar'da o dönemde haksız yere görevlerinden alınan 4 bayan öğretmen arkadaşımız, 15 Ocak itibari ile görevlerine başladılar. Hükümet bu karar ile aslında büyük bir hukuksuzluğu ortadan kaldırdı, hukuksuzluğun mağdurlarına da itibarlarını iade etti. Ama bizim tabi beklentimiz bu adımın sadece öğretmenlik alanında değil, askerlik ve polislik gibi diğer kamu çalışma hayatında da uygulanması. Sonuçta o dönemde bütün kamu çalışanları mağdur oldular" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title