Haberler

28 Şubat Mağdurlarından Aa'ya Ziyaret

Fetulahçı Terör Örgütü (FETÖ) yüzünden 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının ceza evine atıldığını iddia eden bir grup, Anadolu Ajansı (AA) Van Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, mağduriyetlerini dile getirdi.

Fetulahçı Terör Örgütü (FETÖ) yüzünden 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının ceza evine atıldığını iddia eden bir grup, Anadolu Ajansı (AA) Van Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, mağduriyetlerini dile getirdi.

AA Van Bölge Müdürü İbrahim Halil Yakut ile görüşerek, grup adına bir açıklama yapan Ahmet Taş, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendileri ve yakınları hakkındaki dosyaları ve bu dosyalara bakan kişileri yeniden incelediklerini belirtti.

Kendilerine ceza veren hakimlerin 4 tanesinin FETÖ'den tutuklandığını ifade eden Taş, şunları söyledi:

"Şuna inanıyoruz ki bize verilen cezalar devletin himayesiyle verilmedi. Bize bu cezaları polisinden, hakimine kadar işin içinde olan bir yapı verdi. Bizi FETÖ hakimleri değil, devletin hakimleri yargılasın. Bizler 17 yıldır ağladık ve 34 bayramı çocuklarımızdan ayrı geçirdik. Şu ana kadar 57 tane mahkemeye gittik. Süreçte devletin çıkardığı bazı yasalar oldu. Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları için bireysel başvurular çıkarıldı. Bu durum da zamanında yapılan zulümlerden dolayı bunlara yeniden yargılanma hakkı tanındı. Bizlerde bu noktada diyoruz ki onlara tanınan haklar bizlere de tanınsın. İslami davalardan 500 kişi şu an cezaevlerinde ve 300 kişi ise 2 binli yıllarda yakalan arkadaşlarımızdır. Tek istediğimiz Allah rızası için başbakanımız, cumhurbaşkanımız, adalet bakanımız bu mağduriyetleri göz önünde bulundurarak, bizi yeniden yargılasın."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title