Haberler

28 Şubat'ı Mağdurları Anlattı

Memur-Sen’e bağlı Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesinin yıldönümünde “Mağdurların gözüyle 28 Şubat” adlı bir etkinlik gerçekleşti.

Memur-Sen'e bağlı Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesinin yıldönümünde "Mağdurların gözüyle 28 Şubat" adlı bir etkinlik gerçekleşti.

Manisa Öğretmenevi'ndeki etkinliğe Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ahmet Sofuoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Program Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik'in okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, 21.yüzyıl Türkiye'sinde darbelerin hiç eksik olmadığını söyledi. 1950'ye kadar millete rağmen zihniyetindeki insanların bu ülkeyi yönettiğini kaydeden Sofuoğlu, 1950'de milletin inisiyatif aldığını ama vesayetçi yapının 1960 yılında yeni bir darbeyle iş başına geldiğini vurgulayarak, "Millet kendini gösterdikçe hep darbelerle karşı karşıya kaldı. Bütün darbeler kirlidir ama 28 Şubat postmodern darbesi hepsinden daha kirlidir. Oluşturduğu hem maddi, hem de manevi tahribat milletimizi onlarca yıl geriye götürdü" dedi.

28 Şubat'ta milletin büyük bir tahribata uğratıldığının altını çizen Sofuoğlu, "Hak, hukuk her şey ayaklar altına alındı. Postmodern darbenin asıl hedefi dindarlardı. Asıl tahribatı da dini kurumlar üzerinden gerçekleştirdiler. Suni üretilen Ali Kalkancıları, Fadime Şahinleri, Müslüm Gündüzlerle insanımızın din olgusu beyinlerde hiçleştirildi. Okullarını birincilikle bitiren öğrenciler, kürsülerden aşağıya indiriliyordu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ahmet Sofuoğlu, 28 Şubat sürecinde mağdur olan insanlardan sadece bir kaçıdır. 28 Şubat'ta Rahmetli Erbakan Hocamızın yanında eğer Memur-Sen gibi bir sivil toplum kuruluşu olsaydı 28 Şubat'ın yaşanmasına izin vermezdi. Onun için 28 Şubat darbesinin yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız." diye konuştu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk, 28 Şubat'ın bir baskı ve zulüm dönemi olduğunu vurguladı. Bugün 28 Şubat'ı yapanların hem halk nezdinde, hem de yargı önünde hesap verdiğinin altını çizen Çelik, "28 Şubat, eserleri silindi, her şey tozpembe diyemeyiz. Hakla batılın mücadelesinde yeni 28 Şubat versiyonları ortaya çıkabilir. Bugün paralel yapının yaptıkları 28 Şubat'ın farklı bir versiyonudur. Ama biz bilinçli olursak, biz duyarlı olursak darbe girişimlerinde bulunanlara her zaman hayır deriz. O gün bugünkü Memur-Sen gibi güçlü sivil toplum kuruluşları olsaydı o gün de farklı bir Türkiye olabilirdi. Bende 28 Şubat mağduru bir insanım. Bugün 28 Şubatçıların üniversiteden attığı Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi'yle birlikte bugün halkımızın oylarıyla belediye başkanlığı yapıyoruz " diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen 28 Şubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title