Haberler

28 Şubat Davası'na Yarın Devam Edilecek

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davaya, yarın devam edilecek    Emekli Orgeneral Karadayı'nın avukatı Aras:  "Sağlık sorunları devam eden müvekkilimin, savunma yapacağı tari...

MEHMET TOSUN - 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanmalarına yarın saat 10.00'da devam edilecek.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapacak.

Duruşmalarda şimdiye kadar, emekli Orgeneral Çevik Bir, Çetin Doğan, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Fevzi Türkeri ve Hikmet Köksal, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Koramiral Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral Vural Avar, Çetin Saner, Köksal Karabay ve Tevfik Özkılıç, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Kenan Deniz, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Refik Zeytinci, emekli Albay Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt ve Cengiz Çetinkaya savunma yaptı.

Yarınki duruşmaya dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, katılamayacak.

Karadayı'nın avukatı Erol Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastası müvekkilinin radyoterapi gördüğünü, bunun etkilerinin ağır olduğunu belirterek, "Niyetimiz, 27 Kasım çarşamba günü mahkemede hazır olmaktı. Ancak sağlık sorunları devam eden müvekkilimin, savunma yapacağı tarihi netleştiremedik. En kısa zamanda mahkemede hazır etmeye çalışacağız" dedi.

Müvekkilinin savunmasını hazırlamaya devam ettiklerini, son düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Aras, Karadayı'nın savunmasını yaptıktan sonra duruşmalara katılmayacağını kaydetti.

-5 tutuklu sanık kaldı

Mahkeme, iddianameyi kabul edip, tensip zaptını hazırladığı 14 Haziran 2013'ten bu yana 76 tutuklu sanıktan, 71'ini tahliye etti.

Davada, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in tutukluluk hali devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Hakkı Karadayı Erol Aras 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title