Haberler

28 Şubat Davası

Adana'da, 3 kadın, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya "mağdur" sıfatıyla katılmak için başvuruda bulundu.

Başörtüsü taktıkları için 28 Şubat sürecinde okudukları üniversiteden uzaklaştırıldıklarını öne süren 3 kadın, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 28 Şubat davasına  "mağdur" sıfatıyla katılmak için başvuruda bulundu.

Adana Adliyesi önünde bir araya gelen 28 Şubat Kadın Platformu üyesi Sevim Yalınız, Melek İnce ile Nurdan Cevher, "28 Şubat zorbalığının failleri ve tüm işbirlikçileri cezalandırılsın" yazılı pankart açtı.

Yalınız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Selçuk Üniversitesi'nde Fizik Öğretmenliği bölümünde okurken 1999 yılında başörtüsü nedeniyle okuldan uzaklaştırıldığını öne sürdü.

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı nedeniyle yüzlerce öğrencinin mezuniyetlerine aylar kala "yasak" ve "emekleri" arasında tercih yapmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Yalınız, yaşadıkları acıları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Aradan geçen bunca yıla rağmen darbenin faillerinden hala hesap sorulamadığını belirten Yalınız, "Bu darbenin sermaye, medya ve siyasi ayağı da olmasına rağmen, bugün sadece darbenin askeri ayağından küçük bir grup, yani 103 kişi hakkında dava açılabilmiştir. 28 şubat darbesinde görev alan tüm darbecilerin yargı önüne çıkarılmalarını, etkin hızlı ve adil yargılama yapılarak cezalandırılması için gerekli işlemlerin yürütülmesini talep ediyoruz" dedi.

Çukurova Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü son sınıfta okurken 28 Şubat döneminde başörtüsü yasağı nedeniyle üniversiteden uzaklaştırıldıklarını iddia eden sınıf arkadaşları İnce ve Cevher de dönemin sorumlularından hesap sorulmasını istedi.

Açıklamalarının ardından Adliye binasına giren kadınlar Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davaya "mağdur" sıfatıyla katılmak için Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Konya Selçuk Üniversitesi 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title