Haberler

28 Şubat Darbe Günlükleri" Paneli

Şehitkamil Belediyesi ve Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) tarafından Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gazeteci-Yazar Turgay Güler ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir’in konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat Darbe Günlükleri” konulu panel düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi ve Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) tarafından Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gazeteci-Yazar Turgay Güler ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir'in konuşmacı olarak katıldığı "28 Şubat Darbe Günlükleri" konulu panel düzenlendi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "28 Şubat Darbe Günlükleri" paneline, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, BEKAM Başkanı İbrahim Özmantar, Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gazeteci-Yazar Turgay Güler ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye olarak imkanlar dahilinde, hem kamu kuruluşlarıyla, hem de sivil toplum kuruluşlarıyla ortak programlar yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Fadıloğlu, şöyle devam etti:

"Şuana kadar yapılan tüm çalışmalarda, hem BEKAM olarak, hem Anadolu Platformu olarak hem de diğer sivil toplum kuruluşları olarak bu tür etkinliklere destek vermeye gayret gösteriyoruz. 18 yıl önce bugün neler konuşuluyordu, bugün bu mekanda neler konuşulacak. Allah'a şükür o günler geride kaldı. İnşallah o günleri bir daha yaşamayız. Ancak genç nesillerimiz o dönemde neler yaşandığını bilmediği için içinde bulunduğumuz nimetleri kendilerinde müktesep bir hak olarak görüyorlar. Tabi ki bu ortamın daha iyisi bizim hakkımız. Ancak geçmişte yaşadıklarımızı mutlak suretle unutmamız gerekiyor. Bugün aramızdaki çok değerli panelistler, 28 Şubat ile ilgili olarak 'Darbe Günlükleri' organizasyonu çerçevesinde bizi biraz geriye götürecekler ve oradan çıkaracağımız derslerle, inşallah geleceğe daha bir ümitle bakmış olacağız. Böyle bir mekanın bu şekilde dolu olması, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben tekrar hem katılımcılarımıza, hem de siz değerli misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyorum."

"28 ŞUBAT'I UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK ADINA BUGÜN BURADAYIZ"

"18 yıl önce tam da bugün bir 28 Şubat'ta iradelerimize ipotek koymak isteyenler ve vesayet ruhlular memleketimize, insanımıza, kazanımlarımıza, darbeler indirmek için bir araya gelmişlerdir" diyen BEKAM Başkanı İbrahim Özmantar, "1960'lardan, 1980'lerden darbelerden bugünlere gelmek için ne bedeller ödenmişti, ne acılar çekilmişti, ne çabalar gösterilmişti, bu bilmiyorlar, takdir edemiyorlar. Bunun için 28 Şubat'ı unutmamak ve unutturmamak adına bugün buradayız. BEKAM olarak biz, şehrimizin, bir ticaret, bir endüstri ve bir kültür merkezinin olmasının yanında, bir eğitim ve düşünce üssü olması içinde çaba sarf ediyoruz. 10 yılı aşkın bir süredir süre gelen periyodik dersler, seminerler, konferanslar, paneller ve sempozyumlar düzenleyerek, bu noktaya gelindi. Bugün burada, bu anlamlı paneli birlikte paylaşmak istedik. Ama takdiri ilahi, bir 28 Şubat günü karanlıkların konuşulacağı bir günde, Rabbim yeni aydınlıklar gösterdi bize. Bu programın yapılması için bize bu güzel salonu tahsis eden ve bunun dışında pek çok alanda desteklerini sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere bütün ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Panelimize katılan siz değerli misafirlerimize de tekrardan hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, panelin moderatörlüğünü BEKAM Başkanı İbrahim Özmantar yaparken, Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gazetici-Yazar Turgay Güler ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir'in konuşmacı olarak katıldığı 28 Şubat Darbesiyle ilgili katılımcılara önemli bilgiler sundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgay Güler Mehmet Çelik Şehitkamil 28 Şubat Politika Güncel Haberler

title