Haberler

28 Kişinin Çok Para Kazanma Umudu Adliyede Bitti

Güncelleme:

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kepez İlçesi'nde ikamet eden 28 kişiden yüksek kâr payı vaadi ile para topladığı iddia edilen R.A., A.D. ve K.A. hakkında 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan 'kovuşturmaya yer yoktur' kararını bozdu. İddialarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Yasin Arslan tarafından 'güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık' suçlamaması ile iddianame hazırlandı.

RAPOR ETKİLİ OLDU

İlginç ifadelerin bulunduğu İddianamede; şikâyetçiler tarafından şüphelilere teslim edilen paraların herhangi bir delilinin bulunmadığına dikkat çekilirken, şüpheli R.A.'nın, şikâyetçiler arasında yer alan Ali Soytürk ve Hayriye Karadeniz'in banka hesapları üzerinde gizli ve keyfi işlem yaptığı bilirkişi raporlarına yansıdı. Bu rapor üzerine savcılık makamı soruşturmayı derinleştirdi ve şikâyetçilerin detaylı ifadelerine başvurdu.

PARAYI ELDEN VERDİM

Şikayetçi İ.İ., R.A.'nın sözlerine inanarak önce 40 bin lira değerindeki 07 EYC 07 plakalı aracını borsa oynaması için devrettiğini, daha sonra Ziraat Bankası'ndan 110 bin lira kredi çekerek parayı elden şüpheliye teslim ettiğini söyledi. İ.İ., "Parayı havale ile göndermek istedim ancak şüpheli ısrarla parayı elden almak istedi. R.A.'ya toplamda 150 bin lira para verdim" dedi.

BANA SAÇ EKTİRDİ

Bir süre sonra paraya ihtiyacı olduğunu anlatan İ.İ., şöyle konuştu: "Para istediğimde bana ilk seferde 25 bin lira, ikinci seferde ise 12 bin lira verdi. Hatta bana saç ektirme operasyonu hediye etti. İstanbul'a gidip saç ektirdim. Sonra kendisine borsa oynaması için 58 bin lira daha verdim. O da bana değişik zamanlarda borsa geliri ödemesi yaptı. Son süreçte banka kredi ödemem olduğunu söyledim ve R.A.'dan para istedim. Bana borç veriyor gibi göstererek banka yoluyla 13 bin 500 lira para yolladı."

KAZANCINIZ FAİZ DEĞİL!

R.A. tarafından 4,5 milyon lira dolandırıldığını söyleyen Ali Soytürk, "Bu adamlar Kepez'de dolandırılmadık adam bırakmadı. Şu an sadece 28 kişi suç duyurusunda bulundu ama mağdur sayısı 300'e yakın. R.A. isimli şahıs bize 'Borsada Türkiye'nin ikinci adamıyım' dedi. Verdiğimiz paraları sahte belgelerle 2-3 hatta 4 katına çıkardığını söyledi. 'Ben hacıyım. Kazandığınız para faiz değil' diyerek mağdur sayısını artırdı" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Cumhuriyet Başsavcılığı Antalya Kepez Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

bir kadın:

ya gerçekten allah kötüye bulaştırmasın. vicdansızlar.

4
1
yanıtYanıtla
ahmet ak:

haramla uğraşırsanız böyle olur. bunun birde öbür tarafı var.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title