Haberler

28 Kişi PKK Adına Zorla Para Topladıkları Gerekçesiyle Adliyeye Sevk Edildi

Güncelleme:

PKK'nın finans ayağına yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 28 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun İstanbul'da terör örgütü PKK için mali kaynak sağlayan çeteye yönelik yürüttüğü soruşturmada farklı adreslerde 32 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

1 MİLYON LİRALIK ÇEK DEFTERİ

Aramalarda 60 bin lira, 1 milyon 250 bin liralık çek, hesap defteri çok sayıda malzeme ve doküman bulundu. Tüm şüphelilerin örgüt yandaşı partiler HDP ve BDP'de genel sayman, il ve ilçe saymanları olarak görev aldıkları iddia edildi.

PKK'LI TAZİYESİNDE BAĞIŞ TOPLANIYOR

Operasyonda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağ kolu parti saymanı Zeki Çelik'te gözaltına alındı. Şebekenin, öldürülen teröristlerin evlerine kumbara koyarak, taziyeye gelenlerden "bağış" topladığı, bunun için oluşturulan havuza da "Değerbank" adını verdikleri belirlendi. 22 ilçede eş zamanlı yapılan operasyonda şüphelilerin esnaftan zorla haraç topladığı da öğrenildi.

28 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bugün Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler soruşturma savcısınca sorgulandı. 28 şüpheli PKK terör örgütü Üyeliği ve terörün finansmanı suçlamasıyla tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Üst Manşet 3.Sayfa Yerel Yaşam Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

XboyMobil-IOS:

Pkk büyük çöküntü içinde

70
7
yanıtYanıtla
KENAN:

Arkadaşlar hdplileri birileri görevlendirmiş tüm gün sayfalardalar yalandan rumuz alıyorlar ve provakatörlük yapıyorlar

64
8
yanıtYanıtla
cCc DEVLET BAHCELI cCc:

Benim bir fikrim var. Bu yakalananlari ülkü ocaklarimiza teslim edelim :D Kökünden temizlik hesabi :D cCc

32
9
yanıtYanıtla
FGDF:

EMİNMİSİN :)) BAK SONRA ÜLKÜCÜ KITLIĞI YAŞANIRSA KARIŞMAM:))

yanıt7
yanıt27
EE:

HEPSİNİ İNFAZ SONRA ÇÖPE

33
8
yanıtYanıtla
AZRAİL:

GEL BENİ İNFAZ ET. . . .

yanıt4
yanıt16
yıldırım:

bu masum halka bomba silah uyuşturucu illetiyle musallat olan pkk yandaşları hainlerin bu ülkede yaşamasını istemiyoruz mallarına devlet el koysun

34
5
yanıtYanıtla
vurunm:

ne hapsi arkadaş vurun gitsin buneya

33
5
yanıtYanıtla
tsk:

Devlet

25
3
yanıtYanıtla
SARSINTI:

FARKINDAYSANIZ AKP 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA HER GÜN TUTUKLAMALAR GÖZALTI PEKİ BEN BURDAN SORUYORUM ŞİMDİYE KADAR 14 YTILDIR NEREDEYDİN TÜRKİYE DE BU KADAR ÇOK VATAN HAİNİ VARDA SEN NEREDEYDİN 14 YILDIR ŞİMDİ MİLLİYETÇİ VATANSEVER OPERASYON YAPIYOZ PALAVRALARIYLA MİLLETİ BAŞKANLIK SEÇİMİNE GÖTÜRMEK İÇİN OPERASYON TUTUKLAMA YAPIYORSUN

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title