Haberler

28 Kadın Kursiyer İl Dışı Teknik Geziye Gitti

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı’nca finanse edilen ‘Sütün Sağlıklı Yolculuğu’ isimli proje kapsamında 28 kadın kursiyer il dışı teknik geziye gitti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı'nca finanse edilen 'Sütün Sağlıklı Yolculuğu' isimli proje kapsamında 28 kadın kursiyer il dışı teknik geziye gitti.

BAKKA 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı'nca finanse edilen 'Sütün Sağlıklı Yolculuğu' isimli proje kapsamında teorik ve pratik uygulamalı eğitimlerini tamamlandı. 28 kadın kursiyer, iştirakçi kuruluşların ve Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personelinden oluşan 40 kişi il dışı teknik gezi kapsamında Burdur, Antalya ve Konya yolculuğuna çıktı.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlk olarak Burdur İli Yarıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifince kurulan ortak sağım üniteli proje uygulamalarını ziyaret edeceğiz. Burada bir araya gelerek üretimde ihtiyaç duyulan girdilerin ortaklaşa tedarikiyle çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenilir üretimin örnek uygulamalarını göreceğiz. Gezimizin 2. gününde Antalya İlimizde 4. Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarını ziyaret edeceğiz. Fuar ziyaretimizle hayvancılık sektörünün geliştirilmesine yönelik olarak üretilen yeni teknolojileri yakından görme ve izleme fırsatına sahip olacağız. Süt hayvancılığında süt sağımından süt işleme tesisine varıncaya kadarki geçirdiği yolculuğunda sağlığın ve hijyenin korunarak kaliteli çiğ süt üretiminin gerçekleştirilmesine yönelik kullanılan makine ve ekipmanları yerinde görerek projemizi ortaya çıkaran fikir temelinde teknolojinin üretenlerle kullanıcısı kursiyerlerimiz arasında köprü kurmuş olacağız. Gezi kafilemizdeki uzman yayımcılarımız ise refakatleriyle bu etkileşime katkı sunacaklardır. Tarımsal hasılamız da çok önemli bir yere sahip aile işletmelerimiz üretimde ve muhafazada yaşadıkları güçlükleri, ihtiyaç ve beklentilerini yaşadıkları tecrübeleri ışığında aktarma fırsatı yakalayacaklardır. Gezimizin 3. gününde ise Konya İli Karatay ilçesinde Damızlık Süt Sığırcılığı İşletmesi ziyaret edilecektir. İl dışı teknik gezimizi sosyokültürel etkinlik olarak Mevlana Müzesini ziyaret ederek tamamlayacağız. Sütün Sağlıklı Yolculuğuna omuz veren, katkı sunan tüm kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür eder, gezi kafilemize hayırlı yolculuklar dileriz" denildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Antalya Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title