Haberler

28 Belediyeye Yeni Görevlendirme

HDP Merkez Yürütme Kurulu, 28 belediyede yeni belediye başkanlarının görevlendirilmesine ilişkin, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, 28 belediyede yeni belediye başkanlarının görevlendirilmesine ilişkin, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenlemenin Anayasa'nın birçok maddesine, uluslararası anlaşmalara, evrensel hukuka ve temel insan haklarına aykırı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin seçmen iradesini yok saydığı, seçilmiş yerel yöneticileri ve kurulları işlevsiz kıldığı öne sürülen açıklamada, "İktidar, 15 Temmuz'u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title