Haberler

27. Finike Tarım Festivali Başladı

Antalya’nın Finike İlçesi’nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarım Festivali başladı.

Antalya'nın Finike İlçesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarım Festivali başladı.

Finike Belediyesi tarafından bu yıl 27'si gerçekleştirilecek festivale katılım oldukça yoğun oldu. Hasyurt Tarım Fuarı ile birleştirilen festival ilk olarak Finike Yunuslu Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Aralarında Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğu, CHP Antalya Milletvekili Adayı Deniz Baykal, Ak Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, Atay Uslu, İbrahim Türkiş, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Bağımsız Aday Hasan Subaşı, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Adayı Aytur Çeteci ve çevre ilçe kaymakamları ile belediye başkanlarının olduğu 5 bin kişi, ilçe merkezinde mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşünün ardından kapalı halk pazarında kurulan Hasyurt Tarım Fuarı'na geçildi.

Fuar açılışında konuşma yapan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike'nin tarım konusunda Türkiye'de önemli bir stratejik yere sahip olduğunu vurguladı. İlçenin tarımsal projeleri adına gerekli yatırım ve uygulamaları yaptıklarını kaydeden Başkan Sarıoğlu, Türkiye'de marka haline gelen Finike Portakalı'nın daha iyi pazarlanabilmesi adına destek istedi.

GÜNAL: "2023'TE LİDER ÜLKE OLMAK İÇİN TARIMA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR"

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise Türkiye'nin gelişebilmesi adına tarımsal teknolojinin ve ihracatın geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Günal, "Türkiye'nin en önemli sektörlerinden birisi olan tarım sektörümüzün geliştirilebilmesi adına elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Antalya turizmin yanında bir tarım ili. Ekonomisi tarıma dayalı olan bir Antalya için el birliği yapıp destek vermemiz gerekiyor. Hükümetin hedeflediği 2023 yılında lider bir ülke olmak istiyorsak, Türk tarımını desteklememiz ve elimizden geleni yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

BAYKAL: "TARSİM'İN FAYDASI YOK"

Günal'ın ardından konuşan CHP Antalya Milletvekili Adayı Deniz Baykal da, Türkiye'nin en büyük sorununun tarım olduğunu söyledi. Dünyanın en iyi portakalının Finike'de olduğuna işaret eden Baykal, şunları söyledi:

"Finike portakalda dünyanın başkenti. Demre sivribiber, Kumluca domateste dünyanın başkenti. Böyle önemli bir bölgede tarıma gerekli önemi vermemiz gerekiyor. Ancak tarım alanında çok büyük sıkıntısı var Türkiye'nin. İstikrarsızlık söz konusu. Çiftçimizin bir gün yüzü gülüyor, bir gün ağlıyor. Bu konuda Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) iyi niyetle başlatıldı fakat TARSİM'in şuanda bir faydası yok. Bir an önce tarımsal bir güvence için aktif olması gerekiyor"

SAMANİ: "AVRUPADA BİRİNCİYİZ"

Son olarak konuşan Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani ise, muhalefet parti adaylarının fikirlerine saygı duyduğunu dile getirerek, "Muhalefet adaylarımızın bahsettiği bazı hususlarda kendilerine hak veriyorum. TARSİM konusunda itiraf etmeliyim ki beklenen yere gelemedik.. Bu konuda işbirliği içerisinde çalışıp TARSİM'i etkin halde kullanarak çiftçi kardeşlerimize kolaylıklar sağlayacağız" dedi.

Tarım alanında çalışan tüm vatandaşlar için hükumetin gerekli kolaylıkları sağladığına dikkat çeken Samani, "Tarım Türkiye'de en önemli ve en zor sektör. Sıcak, soğuk, nem, kar, doludan etkilenen böyle bir sektör yok dünyada. Bu bağlamda muhalefetin söylemlerine kesinlikle katılıyorum. Muhasebe yapmalıyız, onlarla birlikte değerlendirip verilerle konuşmalıyız. Şuan ki verilerimize göre; tarımda Türkiye, dünyada 11'üncü iken 7'inci, Avrupa'da ise 4'üncü iken şuanda 1'inci sırada. Bu verilerdeki en önemli etken, ürünlerdeki ilaç kalıntısının yüzde 1'in altında oluşundan kaynaklanıyor. Bugün ülkemiz zirai ilaç kalıntılarında Avrupa'da en düşük veriye sahip. Avrupa'dan daha iyi standartlarda ürün üretiyoruz. Bu yüzden tarım ürünlerimizin güvenilirliğini her platformda en iyi şekilde duyurmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele ile fuar açılışı gerçekleşti. Öte yandan Finike Tarım Festivali'nde birbirinden ünlü 4 sanatçı farklı tarihlerde konser verecek. 13 Mayıs Çarşamba Mustafa Sandal, 16 Mayıs Cumartesi Demet Akalın, 19 Mayıs Murat Dalkılıç, 18 Mayıs'ta da Kolpa Grubu konser verecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Baykal Mehmet Günal Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title