Haberler

27 Bin 418 Kontenjanın Tamamına Yakını Doldu

Atatürk Üniversitesi’ne yerleşme oranının yüzde 98 seviyesinin üzerinde olduğu bildirildi.

Atatürk Üniversitesi'ne yerleşme oranının yüzde 98 seviyesinin üzerinde olduğu bildirildi.

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Açıklanan sonuçlara göre, Atatürk Üniversitesi ön lisans ve lisans programları için tahsis edilen 27 bin 418 kontenjanın tamamına yakını doldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nce yapılan açıklamada, "Bu verilere bağlı olarak; Türlerine göre programlarımızın doluluk oranları; Açık öğretim programlarında yüzde 100, Örgün öğretim programlarında yüzde 98,17'dir. Seviyelerine göre programlarımızın doluluk oranları; Lisans programlarında yüzde 98,17, Ön lisans programlarında yüzde 98,75'dir" denildi.

Açıklamada ayrıca yaptıkları tercihler sonucu Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görecek olan öğrenci adaylarının kayıtlarının 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title