Haberler

27 Bin 109 Öğrenciye Ücretsiz Tablet

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 6'ıncı sınıf öğrencilerine verilen tabletler Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle öğrencilere verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile gerçekleşen törende, bu yıl 6'ıncı sınıf okuyan ve aralarında Suriyeli öğrencilerinde bulunduğu 27 bin 109 tablet öğrencilere dağıtıldı. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tabletlerle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunarak"Tabletlerin oyun amaçlı değil, amacına uygun olarak kullanın"dedi.

SURİYELİ ESMA'NIN TABLETİNİ BAKAN IŞIK VERDİ

Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İlçe belediye başkanları, AK parti İlçe başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende bu yıl Yuvacık Ortaokulu'nda okuyan Suriyeli Esma Şeh'e tabletini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık verdi.

TOPLAM 162 BİN 581 TABLET DAĞITILDI

Daha önce yapılan 5 dağıtımda toplam 135 bin öğrenci tablet ve dizüstü bilgisayar ile buluşturan Büyükşehir, bu dağıtımla birlikte toplam 162 bin öğrenciye dizüstü bilgisayar ve tablet dağıtmış oldu. Bu yıl dağıtılan 27 bin 109 tablet 11 milyon 987 bin lira ihale edilmişti. İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, bilginin topluma sunulmasında, güçlenmesinde, en gelişmiş araç olan bilim ve teknoloji öğrencilerle buluşmasında önemli olduğunu kaydetti. Büyükşehir'in projesinin Fatih Projesi ile uyumlu olduğunu belirterek, belediyeye teşekkür etti.

TOHUMLARI ATTIK BAŞAKLARI BEKLİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilim ve bilişimden uzak duranların asla çağı yakalayamayacağını kaydetti. Güçlü bir ulus olmak için bilgi ve bilimde önde olmak gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, "Biz çocuklarımızı iyi yetiştirmek için bu bilgisayarları veriyoruz. Sizin başarınız bizim başarımız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Sizin başarılarınızla biz övüneceğiz. 6 yıldır 10 binlerce bilgisayarı hiç erinmeden, geriye dönüp bakmadan çocuklarımıza severek veriyoruz. Bunun ürününü alacağımıza inanıyoruz. Biz tohumumuzu atıyoruz. Çok güzel başakların çıkacağına inanıyorum" dedi.

VALİ GÜZELOĞLU "DÜNYA DA TEK PROJE"

Bilişim Vadisi'nin Kocaeli'de inşa edildiğini belirten Karaosmanoğlu, "Bu bilişim vadisinde bilim ve teknolojiyi bu bilgisayarları alan çocuklar üretecek. Bilişim vadisi sizleri bekliyor. Bilgisayarlarınızı mutlaka faydalı işlerde kullanın. Bilgisayarın bağımlısı olmayın, o size bağımlı olsun. Eğer siz ona bağımlı olursanız bu hastalık gibi olur. En güzel ve son model tabletleri veriyoruz" dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir'in tablet dağıtım projesinin 2023 hedefleri için önemli bir öngörü projesi olduğunu kaydetti. İlk tableti alan çocukların şu anda üniversite öğrencisi adayı olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Sosyal Belediyecilik alanında dünyada tek bir projedir" dedi.

IŞIK "12 YILDA 6 BİN 500 SINIF"

Türkiye'de misafir olarak kalan Suriyeli öğrencilere de tablet verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu verdiğini belirten Güzeloğlu, Karaosmanoğlu'nu tebrik etti. Öğrenciler adına Karaosmanoğlu'na teşekkür eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer başkanımızda çocuk sevgisi ve eğitim akı birleşmeseydi bu proje hayata geçmezdi. Cumhuriyet tarihinin en fazla derslik yaptığı dönemini yaşadık. 50 kişilik sınıflar artık tarihe karıştı. 12 yılda 6 bin 500 sınıf yapıldı. Ama 140 yılda Kocaeli'de sadece 6 bin 500 derslik yapılmıştı. Her şey çocuklarımızın daha iyi okuması için" dedi.

TEKNOLOJİNİN ESİRİ OLMAYIN

Cezaevinin yıkılacağını ve yerine yeni okul yapılacağını belirten Işık, "Kız Meslek Lisesi, Gazi ve İzmit Lisesi buraya taşınacak. Şehir merkezi rahatlayacak ve gençlerimiz daha modern imkanlarda eğitim görecek. Şu anda öğretmen konusunda en iyi dönemi yaşıyoruz. Tablet önemli bir araç. Bunu sadece bir oyun aracı olarak görürseniz, derslerini ihmal ederseniz o zaman bu alet sizin geleceğinizi çalabilir. Ama amacına uygun kullanırsanız sizin geleceğinize önemli katkılarda bulunabilirsiniz. 100 bin bilişim alanında çalışacak insana ihtiyaç var. O yüzden iyi çalışın. Bu tabletleri eğitim için kullanın. Sakın esiri olmayın" dedi.

TABLETİN ADI "VIA T41"

Bir eğitim seferberliği olan FATİH projesine de ilham kaynağı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Tablet Bilgisayar dağıtımı bölgesindeki tüm öğrencilere teknolojik fırsat eşitliği sunmaya devam ediyor. Tabletlerin adı Kocaeli'nin plakasından esinlenerek VIA T41 olarak belirledi. Proje kapsamında hediye edilecek Casper VIA T41 tablette çalınmaya karşı koruma, antivirüs, ebeveyn kontrolü, öğretmenler için uzaktan yönetim gibi faydalı uygulamalar ve özel eğitim yazılımları ile öğrencilere sadece tablet değil, komple çözüm sunuluyor

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu Fikri Işık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title