Haberler

27. Ankara Uluslararası Film Festivali" Açılış Töreni

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen "27. Ankara Uluslararası Film Festivali", Türkan Şoray, Yılmaz Erdoğan ve Beren Saat Doğulu'nun katıldığı törenle Ankaralı sinemaseverlere "Merhaba" dedi.

MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen törene, bazı yapımcı, yönetmen, oyuncu ve sanatçıların yanı sıra sinemaseverler katıldı. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci'nin yaptığı törende, 8 Mayıs'a kadar sürecek festivalde gösterilecek filmler tanıtıldı.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, törende yaptığı konuşmada, festivale katkı veren kurum, kuruluş ve şirketlere teşekkür ederek, "Ankara Uluslararası Film Festivali kurulduğu günden beri kısa ve belgesel filmlere ayrı bir önem veren, geleceğin sinemacılarını yetiştirmek için uğraşan bir festivaldir. Gelecek yıldan itibaren ilk uzun filmini çeken gençlere para ödülü vermeyi arzuluyoruz." diye konuştu.

Festivalin Jüri Başkanı Erdem Kıral da "Bugün piyasaya mal vermekle sanat yapıtı arasındaki farkı bilen sinemacılara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, festivale sponsor olan ve destekleyen kurum, kuruluş ve şirketlere teşekkür plaketleri verildi.

Onur ödülleri

Törende, festival bünyesinde her yıl verilen "Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Özel Ödülleri" de sahiplerini buldu. "Aziz Nesin Emek Ödülü", sinemaya katkıları dolayısıyla yönetmen Tomris Giritlioğlu'na verildi. Giritlioğlu'na ödülünü Beren Saat Doğulu verdi.

"Kitle İletişim Özel Ödülü", toplumsal iletişime katkıları nedeniyle Beşiktaş Kültür Merkezi'ne (BKM) verildi. Ödülü, BKM adına Yılmaz Erdoğan, Türkan Şoray'ın elinden aldı.

Ankara ile manevi bir bağı olduğunu ve Ankara'yı çok sevdiğini söyleyen Şoray, "Yılmaz Erdoğan'ın ödülünü verir misin?' dediler. Zaten buraya gelmeyi çok istiyordum. Ondan sonra bir kat daha fazla gelmeyi istedim. Kendisi hayranlık duyduğum bir insan. Hayranlık duyduğum bu insana ödülünü vermekten mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan da yaptığı teşekkür konuşmasında, ödülü 1994'den beri BKM'ye emek veren tüm arkadaşları adına aldığını belirterek, "Ben çok karıştım. Bugün sinema yapıyorsak gerçekten (Şoray'ı kastederek) bu bir çift göz sayesindedir. Ödülü Türkan Şoray'dan almak benim için büyük şereftir." ifadesini kullandı.

Törende, "Sanat Çınarı Ödülü" ise ressam akademisyen Prof. Dr. Turan Erol'a takdim edildi.

Bu yılki teması "Bakış ve Ses" olan festivalde, Türkiye ve dünya sinemasından uzun metraj kurmaca ve belgesellerin yanı sıra çok sayıda kısa filme yer veriliyor. Filmler, Büyülü Fener Sineması ve Goethe Enstitüsü'nde gösterilecek.

Festival, 8 Mayıs'ta Akün Sahnesi'nde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Erdoğan Türkan Şoray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title