Haberler

    269 Dolar'lık Mini 3d Yazıcı: İbox Nano

    Dünyanın en küçük ve en ucuz 3D yazıcısı olma iddiası ile piyasaya çıkacak iBox Nano, sadece 269 Dolar'a önsipariş edilebiliyor.

    Dünyanın en küçük ve en ucuz 3D yazıcısı olma iddiası ile piyasaya çıkacak iBox Nano, sadece 269 Dolar'a önsipariş edilebiliyor.

    3D yazıcılarla ilgili haberler o kadar arttı ki, sırf bu teknolojiyi ve yeni çıkan ürünleri takip etseniz bile sıkılmazsınız. Geçenlerde aldığımız bilgiye göre 2015 yılındaki 3D yazıcı pazarı raporu çok parlak görünüyor. Ayrıca piyasada 499 Dolar'a alınabilecek Rapide Lide 3D gibi uygun fiyatlı yazıcı örnekleri de bulunuyor. Ama iBox Nano isimli 3D yazıcı hepsinden daha ucuz ve küçük.

    "iBox Nano" 3D yazıcının küçük olmasının çok önemli bir sebebi bulunuyor. Tasarımını yapan ekip, 3D yazıcı alanların genelde ne büyüklükte nesneler bastıklarını incelemişler ve çoğu kişinin zaten küçük nesneler yarattıklarını farketmişler. Böylece küçük boyutta bir 3D yazıcı tasarlama fikri çıkmış, boyutu ve teknolojiyi küçültünce doğal olarak maliyet de azalmış.

    Şu anda piyasadaki 3D yazıcılar genelde ikiye ayrılıyor, ya büyük boyda ve yüksek çözünürlüke baskı yapan bir cihaz alacaksınız, veya küçük ama düşük çözünürlükte baskı yapan bir model seçeceksiniz. İşte iBox Nano hem yüksek çözünürlüğü, hem de taşınabilirliği beraberinde getiriyor. 328 mikron hassasiyetinde baskı yapabilen cihaz, 3D model yüklemek için sadece Wi-Fi bağlantıya ve bir internet tarayıcısına ihtiyaç duyuyor. Tarayıcının PC, Mac, iPhone, iPad, Android, herhangi bir tablet veya telefonda olması farketmiyor.

    iBox Nano diğer 3D yazıcılar gibi ABS benzeri malzeme değil, gayet sağlam ve yüksek çözünürlükte çalışmaya izin veren resin (reçine) ile baskı yapıyor. Eğer cihazın yanında opsiyonel batarya paketini de alırsanız, istediğiniz yere götürüp çalışmanız da mümkün. Küçük boyu sayesinde hem hafif, hem de sessiz. Sessiz olmasını da DLP projektör teknolojisini kullanan kızılötesi ışın uygulamasına borçlu.

    Eğer iBox Nano ile ilgilendiyseniz, seri üretime geçmek için başlatılmış Kickstarter kampanya sayfasına giderek şu anda 269 Dolar'a bir tane önsiperiş verebilirsiniz.

    The post 269 Dolar'lık Mini 3D Yazıcı: iBox Nano appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title