Haberler

267 Öğretmen Adayı Pedagojik Formasyon Eğitimi Alacak

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika programına kayıt yaptıran öğretmen adayları için tanışma toplantısı düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika programına kayıt yaptıran öğretmen adayları için tanışma toplantısı düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıran 267 öğretmen adayı için tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, Öğretim Üyeleri ve Daire Başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Genç nüfusa sahip olan bir ülkelerde geleceğe yapılan en önemli yatırım eğitimdir. Eğitim yatırımında da ilk orta lise ve üniversite kademelerine öğretmen yetiştirmek te ayrı bir önem taşımaktadır. Fakültemiz 3 yıllık bir fakülte. Fakültemizde Türkiye'nin en iyi öğretmenini yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte öğretmen adaylarına 21. yüzyılın becerilerini kazandırmaya çalışıyoruz. Bu becerileri fakültemizin öğrencilerine de kazandırmaya çalışırken aynı becerileri size de kazandırmaya çalışacağız" dedi.

'MEB'İN YENİ PROGRAMLARINI ÖĞRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ'

Öğretmen adaylarına eğitim biliminin yeni yaklaşımlarını aktaracaklarını belirten Güneş, "Milli Eğitim Bakanlığının 2005 yılından bu yana uygulamaya koyduğu yeni programları ayrıntılı bir şekilde size öğretmeye çalışacağız. Biliyorsunuz yoğun bir program. 1 yıllık eğitim sürecini bir yarıyıla sıkıştıracağız ve sizleri ağustos ayına öğretmen olacak şekilde yetiştireceğiz. 15 Haziranda derslerimizi bitirmiş olacağız. YÖK, fakültemize pedagojik formasyon eğitimi için 7 dalda 280 kontenjan verdi. Bu kontenjanlara Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve İngilizce Bölümlerine 267 öğrenci yerleşti. Bugünden itibaren de derslere başlıyoruz" diye konuştu.

Tüm öğrencilerin merkezi bir sınava tabi olduklarını ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Ben de bu işin sıkıntısını doğrudan değil de dolaylı yönden yaşamış bir hocanızım. Maalesef 2000'li yılların biraz öncesinde YÖK tarafından alınan bir kararla bu süreçler ülkemizde öğrencilerimizin ve ailelerinin temel sorunuydu. Bu sorunlara bazen kısmi çözümler arandı. Fakat bu çözümler hiçbir zaman Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının derdine çare olmaya yetmedi. Şuan geldiğimiz nokta sevindirici bir noktadır. Çünkü önceden olduğu gibi öğrencilerimiz yollara düşüp, Anadolu'da hangi fakülte formasyon açıyor, buraya girebilir miyim, acaba burada objektif bir sınav yapılıyor mu gibi dertlerden kurtulduk. Hepimiz merkezi bir sınava tabiyiz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kaplan Firdevs Güneş Ali Naci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title