Haberler

265 Kadın Üreticiye Sertifika Verildi

Elazığ’da düzenlenen ’Kadın Çiftçi Eğitme’ programlarına katılan 265 kadın üreticiye sertifika verildi.

Elazığ'da düzenlenen 'Kadın Çiftçi Eğitme' programlarına katılan 265 kadın üreticiye sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile ortaklaşa yürütülen 'Kadın Çiftçi Eğitme' programı kapsamında Elazığ'da düzenlenen eğitimlere katılan kadın üreticilere sertifikaları törenle verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları ve kadın çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Yılmaz, "Umarım kadınlarımız, burada aldıkları kapsamlı eğitimlerin ardından bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluk elde edecektir: bu eğitimin verilmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve ziraat odaları birliği personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KADIN ÇİFTÇİLERİN UFKU AÇILDI"

Elazığ Gıda ve Tarım İl Müdürü İsmail Gürbüz ise, 2012 Mayıs ayında imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye genelinde her ilde kadın çiftçilere eğitim verildiğini söyledi. Elazığ'da Mollaköy beldesinde başta olmak üzere, 5 merkezde eğitim düzenlendiğini ifade eden Gürbüz, "Bu eğitimler sonucunda toplamda 265 kadın çiftçimize sertifika düzenledik. Kadın çiftçilerimiz inşallah bu eğitim sonucunda çok şey öğrenmiş oldular. Tarımsal faaliyet konusunda özellikle budama, meyve yetiştiriciliği, sebze yetiştiriciliği, tarım sigortaları, toprak analizi gibi konularda programlar düzenledik. Aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü uzmanları tarafından kadın çiftçilerimize eğitim verildi. Bu eğitimlerde Ziraat odası Başkanlığımız tarafından kadın çiftçilerimize maddi ve manevi destek verildi. Eğitim programlarına katılan kadın çiftçilerimizi tarım fuarına götürdük. Orada da kadın çiftçilerimizin ufku açıldı" diye konuştu.

"KADINLAR ARTIK HER YERDE"

Hankendi ve Çevresi Çiftçi Kadınlar Kalkınma Derneği Başkanı Emine Çakmak ise, şunları kaydetti:

"Biz köy kadın kadınları artık bilinçliyiz. Çünkü biz gelecek nesillerimizi yetiştirenleriz. Bugüne kadar kadınlar ikinci plandaydı. Ama artık kadının sesi ama en önemlisi kendisi her yerde. Bu da biz kadınlar için çok önemli. Şimdiye kadar kadınlar her işi yapardı. Ama nedense hiçbir önemi yoktu. Artık biliyoruz ki biz artık her şeyi başaracağız, yapacağız. İlimizde açılan kurslar ile biz kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünleri daha bilinçli nasıl yetiştireceğimizi ve bu ürünleri nasıl pazarlayabileceğimizi, aile içi iletişim ve kadına şiddet gibi sosyal konularda da bilinçlendiriliyoruz. Biz bu kurslar sayesinde üretim konusunda bilgimiz oldu. Meğer bizim çok eksiğimiz varmış. Artık gördüğümüz kurslardan faydalanarak kendi ürettiklerimizi büyüklerimizin yardımı ile pazarlamak istiyoruz."

Konuşmaların ardından kadın çiftçilere sertifikaları verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Altun Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title