Haberler

260 Adet Simental Irkı Gebe Düve Dağıtıldı

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Çek Cumhuriyeti’nden getirilen 260 adet simental ırkı gebe düve, Deveçatağı köyünde dağıtıldı.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Çek Cumhuriyeti'nden getirilen 260 adet simental ırkı gebe düve, Deveçatağı köyünde dağıtıldı.

'Simental Irkı Gebe Düve Dağıtım Töreni' Kırklareli merkez ilçeye bağlı Deveçatağı köyünde Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in katılımı ile gerçekleştirildi. Vali Civelek, tarım ve hayvancılık kenti olan Kırklareli'nin hayvancılık sektöründe gelişime açık ve hayvancılık sektörünün de geliştirilmesi gereken bir sektör olduğunu belirtti. Vali Civelek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca üreticilerin hayvancılıktan daha çok gelir elde etmesi, hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvancılıkta verimin arttırılması amacıyla önemli destek ve teşvik programlarının uygulandığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından süt ve et üretimini arttırabilmek için Çek Cumhuriyetinden getirtilen 260 adet Simental Irkı Gebe Düveler 22 kişiye dağıtıldı.

Dağıtım törenine, Vali Esengül Civelek, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğd, Belediye Başkan Vekili Adem Sevim, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kaymakamlar, Kurum Amirleri, Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esengül Civelek Çek Cumhuriyeti Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title