Haberler

26. Vergi Haftası

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı, Salih Zeki Murzioğlu, "Vergisini zamanında ödeyenler ödüllendirilsin" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı, Salih Zeki Murzioğlu, "Vergisini zamanında ödeyenler ödüllendirilsin" dedi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul,  26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında STSO Başkanı Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Murzioğlu, vergisini zamanında ödeyemeyenlere tanınan kolaylıkları olumlu karşıladıklarını ancak, zamanında vergi ödemesini yapanların da ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Devletin tüm hizmetlerinin arkasında mükelleflerin ödediği vergilerin söz konusu olduğunu belirten Murzioğlu, "Toplumsal bir görev olan vergi ödeme konusunda da herkesin üzerine düşen görevi yapması inancındayım. Bizler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizlerin yanındayız. Çeşitli imkansızlık, sıkıntı gibi sebeplerden vergi ödemesini yapamayanlara destek olunması, fırsat verilmesi doğru. Ancak, zamanında vergi ödemesini yapanların da ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun özendirici bir çerçevesi olur. En azından bu kesimi motive etmiş olursunuz" diye konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ise, Samsun'un vergisel boyutunun iyi olduğuna işaret ederek, "2014 yılında 2 milyar 200 milyon saymanlık geliri ile beraber bir tahsilat yapmışız. Tahsilatımız bir önceki yıla oranla yüzde 12 artış göstermiş. Artış oranı Türkiye ortalamasının da üzerinde. Tahakkukunda yüzde 14 gibi artış söz konusu. Bu oranda Türkiye ortalamasının iki puan üzerinde. Gider, gelirden fazla gözükse bile Samsun ciddi manada yatırım alan da bir il konumundadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title