Haberler

26. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı Başladı

Fuara, 100'den fazla yayınevi katılıyor.

Bosna Hersek'te geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başladı.

Başkent Saraybosna'daki Skenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde, bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı'na, Bosna Hersek, Türkiye ve diğer ülkelerden 100'den fazla yayınevi katılıyor.

Bu yıl "Kelime, kitap, evren" sloganıyla düzenlenen fuarda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin desteğiyle fuarı ilk ziyaret eden 15 kitap severe çeşitli kitaplar hediye edildi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Cengiz Aydın ise Saraybosna Kitap Fuar'ına geçen yıl ilk defa katıldıklarını, bu yıl da "Türk Edebiyatının Dışa Açılımı" (TEDA) projesini tanıttıklarını söyledi.

Cengiz, "TEDA önemli projelerimizden biri, bu kapsamda Bosna Hersek'te 51 yayının Boşnakça'ya çevrilmesine TEDA destek verdi. Bu 51 yayının da 21'i sonuçlandı, basımı yapıldı ve şu anda okuyucularla buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bosna Hersek'e ciddi önem veriyor, bu yüzden geçen seneden itibaren kitap fuarına katılmaya başladık. Bundan sonra da daha kapsamlı bir şekilde Türk kültürünü tanıtma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Fuara Türkiye'den katılan Kültür Turizm Bakanlığı'na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür fuarların en önemli özelliğinin Türkiye'nin diğer ülkelerle dostluk ve beraberliği ile tanıtımı olduğunu söyledi.

"61 ülkede yayıncılık çalışmalarımız var. Türkçe yayınların diğer ülkelerde çevirilerine destek sağlıyoruz. Bu bağlamda, buradaki yayınevleri ve çevirmenleri, kitaplarımızı çevirmek için bakanlığımız ile irtibata geçmeye çağırıyorum" diye konuşan Koç, Bosna Hersek'teki kitap fuarının kendileri için öneminin çok büyük olduğunu, ayrıca Bosna Hersek'i çok sevdiklerini, buralı vatandaşların her zaman gönüllerinde özel yeri olduğunu dile getirdi.

Saraybosna'daki fuarda, Türk girişimciler tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ve Burç Üniversitesi'nin de stantları bulunuyor.

Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 28 Nisan'a kadar devam edecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Demet Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title