Haberler

26. Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali'ne Doğru

26. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda sanatçı ağırlanacak.

26. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda sanatçı ağırlanacak.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manyas Kuş Cenneti'ne duyarlılığın artırılması ve korunması amacıyla düzenlenen festivalin 28 Mayıs'ta "Kardeş Şehirler Günü" etkinliği ile açılacağını belirtti. Mirza, etkinliğe, Yunanistan'ın Kavala, Bulgaristan'ın Nikopol ile Almanya'nın Kamen kentinden belediye yöneticilerinin katılacağını ifade etti.

Mirza, "Ukrayna'nın Lutsk kenti folklor ekibi festivalin ilk gününde gösteri sunacak. İlk gün akşamında sahneye Akdeniz'in büyülü sesi Yunanlı sanatçı Despina Vandi çıkacak" dedi.

Fettah Can, Emre Aydın ve Bengü konserleriyle renklenecek festivalin dört  gün süreceğini ifade eden Mirza, festivalde panel, mahalle etkinliği, tiyatro ve sergilere de yer verileceğini söyledi.

Mirza, 8-9 Mayıs'taki Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bahar şenliğine de belediye olarak destek vereceklerine değinerek, "10 Mayıs'ta Livatya semtinde Hıdırellez Şenliği düzenleyeceğiz. 17 Mayıs'ta sahil şenliği başlıyor. Yerel sanatçılarımız burada sahne alacak. Mayıs ayı etkinliklerimiz 19 Mayıs Gençlik Konserleri ile sürecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Dursun Bandırma Manyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title