Haberler

26. Uluslararası Boğaziçi Artistik Cimnastik Turnuvası'nın Ardından

Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Bağcı: " Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak.

Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, İstanbul'da gerçekleştirilen 26. Uluslararası Boğaziçi Artistik Cimnastik Turnuvası'na ilişkin, "Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak. Bu, uzun soluklu süreç, 2016'da katılım öncelikli hedef, 2020'de madalya almayı amaçlıyoruz" dedi.

Bağcı, AA muhabirine, turnuvanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 13 ülkeden 100'ü aşkın sporcunun turnuvaya katıldığını söyledi.

Kategorilerinde dünyada önemli konumdaki sporcuların turnuvada da yer aldığını ifade eden Bağcı, yüksek kalitede müsabakalar yapıldığını kaydetti.

Bağcı, "Kaliteli maçların yapıldığı turnuvada çeşitli branşlarda madalyalar almamız cimnastiğin gelişiminin göstergesidir" diyerek, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan Çin'de yapılacak Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası. Turnuvamız Dünya Şampiyonası'nın hazırlığı niteliğindeydi. Sporcularımız gelecek hafta Macaristan'da yapılacak Dünya Kupası maçlarına katılacak. Dünya Şampiyonası, 2016 Olimpiyatları'nın seçmesi niteliğinde. O yüzden Çin'de erkeklerde takım halinde katılacağız. Burada sporcularımız ilk 24 arasına girerse gelecek yıl yapılacak olimpiyat seçmesine takım olarak katılma şansı elde edecek. Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak. Bu, uzun soluklu süreç, 2016'da katılım öncelikli hedef, 2020'de madalya almayı amaçlıyoruz. Bu turnuvadaki yıldız ve genç sporcularımız, 2020'nin potansiyelini oluşturuyor." - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title