Haberler

26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen, "26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri" kapsamında yüzme yarışları yapıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen, "26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri" kapsamında yüzme yarışları yapıldı.

Van Gölü kıyısında 7 kategoride düzenlenen 12-50 yaşlarında yaklaşık 100 vatandaşın katıldığı yarışmada renkli görüntüler oluştu.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlikleri son birkaç yıldan bu yana istedikleri anlamda kutlayamadıklarını söyledi.

Türkiye'de ve bölgede gelişen bazı olayların şenlikleri tam amacına uygun olarak kutlamalarına engel teşkil ettiğini anlatan Çoban, şöyle konuştu:

"Son olarak yaşadığımız 15 Temmuz süreciyle ilgili bu yıl yapacağımız bir çok etkinliğimizi, özellikle şenliklerin müzik eğlence kısmını iptal ettik. Ancak yine de bazı etkinlikleri sürdürüyoruz. Bunlardan biri de yüzme yarışları oldu. Van Gölü kıyısında olduğumuz için bu yarışları her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Ayrıca şenlikler kapsamında futbol turnuvası ve tarihi mekan gezilerini düzenliyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda şenliklerimizi istediğimiz düzeyde kutlayacağız."

Şenlikler yarın düzenlenecek Ahlat tarihinin anlatılacağı sempozyumun ardından sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Avrasya Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title