Haberler

26. Türk Sinema Günleri Sona Erdi

Güncelleme:

Fransa'nın Strasbourg kentinde Odyssee sinema salonunda 10 Aralık 2014 tarihinde başlayan '26. Türk Sinema Günleri' 13 Ocak Salı günü sona erdi.

Fransa'nın Strasbourg kentinde Odyssee sinema salonunda 10 Aralık 2014 tarihinde başlayan '26. Türk Sinema Günleri' 13 Ocak Salı günü sona erdi.

Tarihi Odyssee salonunda Nuri Bilge Ceylan'nın Altın Palmiye ödüllü 'Kış Uykusu', Can Dündar'ın ' Erdoğan'ın En Uzun Günü', 'Gözdağı' belgeselleri, Hasan Kıraç'ın 'Birleşen Gönüller', Tunç Okan'ın 'Umut Üzümleri', Derviş Zaim'in 'Balık', Onur Ünlü'nün 'İtirazım Var', 'Sen Geceleri Aydınlatırsın', Yeşim Ustaoğlu'n ' Araf', Çağan Irmak'ın 'Unutursam Fısılda', Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Ben O Değilim', Hasan Karacadağ'ın 'Dabbe 5', sinema filmleri gösterime girdi.

Beş hafta boyunca 12 sinema filmin içinde en çok ilgiyi 'Kış Uykusu', 'Birleşen Gönüller', Unutursam Fısılda', 'Umut Üzümleri' ve Can Dündar'ın belgeselleri 'Erdoğan'ın En Uzun Günü', 'Gözdağı' filmleri gördü.

TÜRK SİNEMASININ TANITIMINA FRANSA YARDIM YAPIYOR, TÜRKİYE'DEN YARDIM YOK

Türkiye'nin Avrupa'da en eski ilk kültürel etkinliği olan Türk Sinema Günleri 26 yıldır Avrupa'nın başkenti konumunda olan Strasbourg kentinde dürdürülüyor. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kültür, sanat penceresi Türk Sineması; Fransa, Türkiye ve Almanya'dan gelen sanatseverleriyle her yıl Odyssee salonunda buluşuyor. Yeşilçam'dan sanatçıların katıldığı Gala programlarıyla, seyirciler filmler hakkında sorularını yöneltip, sanatçılar cevaplıyor. Türk Sineması her yıl Strasbourg'ta Avrupalı seyircisiyle kucaklaşıyor. Aralık ayın ilk haftasında başlayan Türk Sinema Günleri'ne bu yıl katılan sanatçılar arasında Yönetmenler Derviş Zaim, Tunç Okan da bulundu.

Yönetmen Onur Ünlü Fransız vizesi verilmediği için Strasbourg'a gelemedi. Odyssee sinema yönetmeni Faruk Günaltay, "2014 yılında Türk Sinemasının 100. yıldönümünde bizde Avrupa'nın başkenti Strasbourg'tan çeyrek asırdır refakat ettik. Sinemamızı, kültürümüzü tanıtmaktan çok memnun olduk. Gurur duyduk. Birbirinden güzel Türk filmleriyle Avrupa'ya pencere açtık. Tüm 12 film büyük ilgi gördü. Seyirci sayısı filmin kalitesine göre orantılı değil. Beyaz perdeye gelen filmler hepsi başarılıydı. Bu yılın Aralık ayında 27. Türk Sinema Günleri için yine başarılı olmak için çalışacağız. Son üç yıldır Türk Kültür Bakanlığı ve ülkemizdeki otoriterlerden yardım görmüyoruz. Kendi sinemamızı tanıtmak için Fransa devleti bize sübvansiyon veriyor. Ne yazık'ki Türkiye'den hiçbir yardım yok" dedi.

MUCİZE FİLMİ GÖSTERİME GİRİYOR

Vizyona giren Türk Sineması filmleri Odyssee salonunda her zaman gösteriliyor. Türk Sinema Günlerin sona ermesiyle Vizyona giren Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filmi 14 Ocak Salı gününden 10 Şubat tarihine kadar Odyssee'de beyaz perdeye geliyor. - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title