Haberler

26'ncı Katibim Festivali Rekorlar Kırdı

Üsküdar ve İstanbullular, 3 gün süren 26’ncı Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali’nde, müzik, eğlence, folklor, kültür, sanat ve spora doydu.

Üsküdar ve İstanbullular, 3 gün süren 26'ncı Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali'nde, müzik, eğlence, folklor, kültür, sanat ve spora doydu. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde rekorlar da kırıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Festivali bu yıl farklı kutlandı. 19-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşen festivalde dünyanın en büyük Boşnak böreği yapıldı. Festivalin son gününde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışları'nda ise erkekler kategorisinde en iyi zaman rekoru kırıldı. Festivale adını veren Katibim Aziz Bey de unutulmadı. Üsküdar Belediyesi yöneticileri ve bir gurup Üsküdarlı, Katibim Aziz Bey'in Selami Ali Mahallesi'ndeki evi ve kabrini ziyaret etti. Katibim Aziz Bey'in kabrinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

DERGİCİLER İLK DEFA ÜSKÜDAR'DA BİR ARAYA GELDİ

Etkinlik kapsamında ayrıca, Üsküdar Dergi Günleri Fuarı düzenlendi. Sahildeki Ramazan Çadırı'nda, Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği'ne (TÜRDEB) üye 40 dergi grubu stantlarını açarak tanıtımlarını yaptı. Fuar, ilk defa dergi ve sahiplerini bir araya getirerek vatandaşla buluşturdu.

EN RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Katibim Festivali Kortej Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden çok sayıda katılımcının da olduğu yürüyüşe binlerce vatandaş eşlik etti. Kortejde, vatandaşların yanı sıra, etkinlikte gösteri yapacak olan okçular, sporcular, folklor ekipleri, palyaço, çizgi film karakterleri maskotlarının da yer alması renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde, Üsküdar'ın kardeş şehri Zenice Milletvekili Jasmin İmamoviç ise festivalin onur konuğu oldu. Yürüyüşe ayrıca, Boğazın diğer yakasında olmasına rağmen, asrın projesi Marmaray'ın tamamlanmasından sonra Üsküdar'a en yakın komşusu olan Zeytinburnu ilçesinin Belediye Başkanı Murat Aydın, meclis üyesi ve başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı.

ŞÖHRETLER MAÇI'NA HAMİ MANDIRALI DAMGASINI VURDU

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Meclis üyelerinden oluşan Üsküdar Belediye Spor ile Hami Mandıralı, Recep Çetin, Hasan Vezir, Soner Tulungüç gibi bir dönemin ünlü milli futbolcuları ve spor yazarlarından oluşan Şöhretler Takımı arasındaki maçta dostluk kazandı. Hami Mandıralı'nın şutları ve çalımlarıyla damga vurduğu maç 7-7 berabere bitti. Amatör futbol takımlarına destek amaçlı, Üsküdar Selimiye Stadı'nda futbol turnuvası düzenlendi. Katibim Futbol Turnuvası'nın şampiyonu, Bağlarbaşı Spor Kulübü oldu.

İLK REKOR BOŞNAK BÖREĞİYLE GELDİ

Festival kapsamında dünyanın en uzun Boşnak böreği pişirildi. 8'i Boşnak 12 kişi tarafından yaptırılan yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki börek Üsküdarlılara ikram edildi. 26. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününe, dünyanın en uzun Boşnak böreği damgasını vurdu. 750 kilogram ağırlığındaki böreği hazırlayabilmek için 100 kilo un, 80 kilo kıyma, 30 kilo soğan ve 30 litre sıvı yağ kullanıldı.

İKİNCİ REKOR, KIZ KULESİ YÜZME YARIŞLARINDA KIRILDI

Eşsiz tarihi ada manzaralı Salacak sahilde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Erkekler kategorisinde yarışan 22 yaşındaki Hasan Emre Musluoğlu, 3 dakika 50 saniye ile Katibim Festivali'nin en iyi rekorunu kırıldı. Rekoru kıran genç yüzücü 'Boğazın İmparatoru' ilan edildi. İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın 6'ncısı Nilay Erkal ise 4 dakika 63 saniyelik derecesiyle 'kadınlar' kategorisinde parkuru birinci tamamlayan isim oldu. Son dakika yarışa katılan Suriyeli genç Rami Anes ise 2'nci oldu.

OSMANLI KAFTANLARI DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Şemsipaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen Osmanlı Kaftanları defilesi göz kamaştırdı. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü öğretmenleri tarafından, tamamen el emeği göz nuru kıyafetler sergilendi. 'Osmanlı'dan Günümüze' konulu defilede kıyafetleri profesyonel mankenler sundu.

OKLAR 'BARIŞ' İÇİN ATILDI

Osmanlı Tarzı Geleneksel Okçuluk Yarışlarına katılan okçular, hem performanslarıyla hem de geleneksel kostümleriyle izleyenlerin dikkatini çekti. Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilen yarışma iki gün sürdü. Okçular giydikleri, ülkelerine ait birbirinden ilginç savaşçı kostümleriyle de dikkatleri çekmeyi başardı. Okçular, Salacak Sahil'de gerçekleştirdikleri 'Barış İçin Boğaz'a Ok Yağmuru' etkinliğiyle de bütün dünyaya 'Barış' mesajı verdi.

MÜZİK ZİYAFETİ, TULUYHAN UĞURLU VE NECDET KAYA'DAN

Tuluyhan Uğurlu'nin Mehteran ile birlikte gerçekleştirdiği açılış konseri ile başlayan Katibim Festivali, Türk Halk Müziği'nin yeni sesi Necdet Kaya konseriyle finali yaptı. Tuluyhan Uğurlu ve Mehter takımının konseri damgasını vurdu. Uğurlu'nun piyanosu ile Mehteran'ın muhteşem düeti vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin kapanış gününde sahne alan genç sanatçı Necdet Kaya, seslendirdiği birbirinden güzel Türk Halk Müziğiyle de Üsküdarlılara unutulmaz bir final gecesi yaşattı.

KATİBİM ETKİNLİĞİ HER MAHALLEDE

Katibim Orta Oyunu, folklor gösterileri ve fasıl dinletileri etkinlikleriyle Katibim Festivali Üsküdarlıların ayağına kadar götürüldü. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde ise 'İçinden Üsküdar Geçen Filmler' gösterimi yapıldı. Film tutkunu Üsküdarlılar 3 gün süreyle nostalji yaşamış oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuluyhan Uğurlu Hami Mandıralı Kız Kulesi Okçular Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title