Haberler

26. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali

26. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, kortej yürüyüşü ve "Kakava Ateşi"nin yakılmasıyla başladı.

26. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, kortej yürüyüşü ve "Kakava Ateşi"nin yakılmasıyla başladı.

Kültür Anıt Parkı önünde, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş'ın katıldığı kortej, Karaumur ve 100 Yıl Caddelerini takiben festival alanına yürüdü.

Türkiye ve Bulgaristan halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından, Kesimoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Kesimoğlu, terör olaylarını nefretle kınadıklarını söyledi.

26. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nin de eğlence programlarının terör olayları nedeniyle iptal edildiğini aktaran Kesimoğlu, "Bugün bu meydandan dünyaya ve insanlığa sesleniyoruz. Bu ses demokrasinin, insan haklarının, barışın ve kardeşliğin sesidir. 26. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali 26 yıldır neşeyle kutlanmaktadır. İlk kez bu yıl müzik ve eğlence olmadan kutlayacağız. Tarih bazen zevkleri ertelemeyi gerektirir. Biz komşusunda cenazesi varsa, üç gün yas tutan anlayışın evlatlarıyız. Gencecik insanlarımız, polislerimiz, askerlerimiz, sivil vatandaşlarımız bu toprakları korumak için canlarını kaybediyorlar. Bu canlara karşı sessiz kalamayız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Keismoğlu, Kırklareli Belediyesince yaptırılan Karagöz ışkırlağını Ali Poyrazoğlu'na hediye etti.

Ardından, Kayan, Kesimoğlu, Çetintaş ve beraberindekiler "Kakava Ateşi"ni yaktı. Etkinlik havai fişek gösterileriyle sürdü.

Festival 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ertuğrul Ziya Çetintaş Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title