Haberler

26. Geleneksel Umurbey Deve Güreşleri Yapıldı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde bu yıl 26’ncısı düzenlenen Geleneksel Umurbey Deve Güreşleri yapıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde bu yıl 26'ncısı düzenlenen Geleneksel Umurbey Deve Güreşleri yapıldı.

Umurbey Beldesinde düzenlenen Geleneksel Deve güreşlerine Ege ve Marmara bölgelerinden 120 deve katıldı. Umurbey belediyesine ait şehir stadında yoğun yağışa rağmen yapılan güreşleri Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ve çok sayıda vatandaş izledi. Belediye Başkanı Sami Yavaş, yaptığı konuşmada, Umurbey deve güreşlerinin uzun yıllardır yapılan geleneksel deve güreşlerinden biri olduğunu söyledi. Yavaş, "Ege ve Marmara bölgesinin birbirinden güzel şampiyon develerini beldemize getirdik. Kıran kırana güreşler oluyor. Bu yıl 120 deve güreşlere katıldı. Şimdiden önümüzdeki yıllarda daha güzel güreşlere ev sahipliği yapacağımıza söz veriyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Umurbey Lapseki Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title