Haberler

26. Dünya Posta Kongresi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kıtaları birleştirmekle yetinmediklerini belirterek, "Diyoruz ki artık 3 katlı yeni büyük İstanbul tünelini yapmalıyız ki hem demir yolunu hem de kara yolunu içinde barındırsın.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kıtaları birleştirmekle yetinmediklerini belirterek, "Diyoruz ki artık 3 katlı yeni büyük İstanbul tünelini yapmalıyız ki hem demir yolunu hem de kara yolunu içinde barındırsın. Bununla da yetinmeyelim ve artık Kanal İstanbul'u hayata geçirelim." dedi.

Dünya Posta Kongresi'nin 26'ncısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının himayelerinde, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT AŞ) ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla İstanbul'da başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Arslan, kendisinin anons edilmesi öncesinde sunucunun "başından beri bu süreci yürüten ve katkı koyan Ulaştırma Bakanımız" dediğini anımsatarak, "Biliyoruz ki bu teşekkürün sahibi (Başbakan Yıldırım) sizlersiniz. Sizler son 14 yılda Cumhurbaşkanımız ile birlikte ülkenin geleceğini kurarken, bu ülkenin erişilebilir, ulaşılabilir olmasını sağlarken, elbette ki haberleşmeyi, iletişimi, posta sektörünü çok önemsediniz ve ekibinizle bu noktaya geldik." şeklinde konuştu.

Arslan, PTT'nin bugünkü noktaya gelmesine katkı sağlayan kişileri hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne mutlu bana ki ekibiniz içinde yer alan, katkı koyanlardan biriydim. Bugün bize bir bayrak devrettiniz, ne mutlu ki bir dünya markası devrettiniz. Sadece PTT'de değil, havacılıkta, kara yollarında, demir yollarında, denizcilik sektöründe bize çok yukarılarda olan bayraklar devrettiniz. Biz bütün çalışma arkadaşlarımız ile bugünden sonra yine sizin himayelerinizde bütün bu sektörlerde dünya ile rekabet edebilmek adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz."

"Kanal İstanbul'u hayata geçirelim"

Ahmet Arslan, İstanbul'un iki yakasının çeşitli projelerle bir araya getirildiğini ifade ederek, "Biz kıtaları birleştirmekle yetinmiyoruz ve diyoruz ki artık 3 katlı yeni büyük İstanbul tünelini yapmalıyız ki hem demir yolunu hem de kara yolunu içinde barındırsın. Bununla da yetinmeyelim ve artık İstanbul'da Kanal İstanbul'u hayata geçirelim. Sizin ortaya koyduğunuz vizyon, hedefler ve bizim yürümemiz gereken yolun büyük, önemli olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Sektörde özellikle iletişim ve ulaşıma verilen önem çerçevesinde çalışma alanlarının devlet politikası haline geldiğini anlatan Arslan, devasa projelerin hayata geçirildiğini, haberleşme sektörünün rekabete açıldığını, bilişim sektöründe 2002'de 14 milyar dolarlık bir gelirden bahsedilirken, bugün 32 milyar dolarlık bir gelirden bahsedilir hale gelindiğini söyledi.

Aynı dönemde genişbant abone sayısının neredeyse sıfır olduğunu, bugün 48 milyon kişiden bahsedildiğini ve 2023'te 60 milyon aboneyi hedeflediklerini kaydeden Arslan, fiber hat uzunluğunun 88 bin kilometreden 261 bin kilometreye geldiğini bildirdi.

Arslan, şöyle devam etti:

"Verdiğiniz talimat ve gösterdiğiniz hedef, bunun da yetersiz olduğunu gösteriyor. 28 milyon olan mobil telefon abone sayısı 74 milyona ulaştı. 3G hizmetleri hızlı ve yaygın bir şekilde verilmeye çalışılırken, kullanıcı sayısı 64 milyona çıktı. Bununla yetinmeyip 4,5G sayesinde internet hızını 10 kat artıracak adımlar attınız. Okulların tümünün hızlı internetle buluşmasını sağladınız. Kamuda bürokrasiyi, kırtasiyeciliği azaltacak e-devleti hizmete açtınız. Bugün 26 milyon vatandaşımız e-devleti kullanır durumda. Bin 500'e yakın hizmet bu şekilde hızlı biçimde görülebilir hale gelmiş durumda. Ortaya koyduğunuz 2023 hedefleri bizim bu hizmetleri verebilecek şekilde yolumuza devam etmeyi gerektiriyor."

"Uygulamalarımızla dünyaya örnek olacağız"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, küresel ekonominin globalleşen dünyada, sınırların kaldırıldığı ortamda dünya çapında entgrasyonunu her alanda sağlamanın görevleri olduğunu belirterek, dünyadaki ekonomi, ticaret ve ulaşım koridorlarının Türkiye üstünden gittiğini, bunların ülke ile entegre hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, Türkiye'nin bugün, nasıl geçmişten daha iyi ise gelecekte de bugünden iyi olması adına koşturmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Buradan çıkan kararları biz de en iyi şekilde uygulayacağız ki gelecekte 'Binali Yıldırım'ın sayesinde PTT bu noktaya geldi, Dünya Posta Kongresi Türkiye'de yapıldı, dönem başkanlığını aldı, güzel kararlar çıktı, bu kararları çok iyi uygulayarak örnek oldu' desinler. Sizin bize örnek olduğunuz gibi uygulamalarımızla dünyaya örnek olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Ahmet Arslan İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title