Haberler

2500 rakımda eller semaya açıldı -

Van'da yaklaşık 2500 rakımda bulunan Keşiş Göl yaylasında ikinci bayramlarını geçiren yaylacılar, dağ başında kıldıkları bayram namazında katliama tabi tutulan Müslümanlar için hep birlikte dualar etti.

Van'da yaklaşık 2500 rakımda bulunan Keşiş Göl yaylasında ikinci bayramlarını geçiren yaylacılar, dağ başında kıldıkları bayram namazında katliama tabi tutulan Müslümanlar için hep birlikte dualar etti.

Başta İsrali'in Filistin ve Gazze'de Müslümanları katletmesi, Irak, Suriye ve Myanmar'ın da aynı şekilde soykırıma tabi tutulmaları, tüm İslam dünyasının buruk bir bayram geçirmesine neden oluyor.

Van'da da vatandaşlar, ülkedeki tüm camilerde Müslümanlar için edilen dualara ortak oldu. Yaklaşık 2500 rakımda bulunan Keşiş Göl Yaylasındaki yaylacılar da dağ başında semaya el açarak dua etti.

Yaylada bulunan 6 köyün oluşturduğu 20 mezrada yaşayan yaylacılar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte önceden belirlenen ve köylü kadınlar tarafından süpürülerek temizlenen tepede buluştu. Tekbirler eşliğinde köyden imamın gelmesini bekleyen yayla sakinleri, daha sonra bayram namazını kılıp, Gazze, Filistin, Suriye, Irak ve Myanmar gibi bölgelerde katledilen Müslümanlar için semaya el açtı.

Namaz sonrası bayramlaşan yayla sakinleri, buradan Bozyiğit Köyü Muhtarı Adil Karakoç'un çadırına giderek, yaylada üretilmiş doğal bal, kaymak, süt ve otlu peynirle kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası çadırları tek tek dolaşan kalabalığa, çadır önünde şeker ikram edildi.

Köy muhtarı Karakoç, yaptığı açıklamada, yayladakilerle birlikte namaz kılıp dua ettiklerini söyledi.

Altı yıldır köy muhtarlığını yürüttüğünü ve adetleri gereği bayram sabahı kahvaltıyı muhtarın verdiğini anlatan Karakoç, son iki yıldır ramazan bayramında kahvaltıyı yayladaki çadırında, ondan önceki dönemlerde ise köydeki evinde verdiğini ifade etti.

Karakoç, "Sabah köydeki mezarlık ziyaretini yaptıktan sonra erken saatlerde yaylaya araçlarla geldik. Sonra tepede diğer vatandaşlarla bir araya gelerek bayram namazımızı kıldık. Bu yıl bayram buruk geçiyor. Gazze, Filistin gibi dünya üzerinde zulme uğrayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için dualar ettik" diye konuştu.

Yayla sakinlerinden Emrah Bozyiğit ise imkanların kısıtlı olduğu yaylaya her yaz geldiklerini ve yaşantılarının çok güzel geçtiğini belirterek, yaylada bayram yaşamanın ise mükemmel bir duygu olduğunu söyledi.

Çadırlarına gelen misafirlerine tepsi ile şeker tuttuğunu, üç tepsi şekerin bittiğini sözlerine ekleyen Bozyiğit, önceki bayramlara göre bunu az bulduklarını aktardı. Geçmiş yıllarda 16 kilo şekerin bayram süresince bittiğine dikkati çeken Bozyiğit, köylülerin bir kısmının yaylaya çıkmaması nedeniyle bayramın kalabalık olmadığını kaydetti.

Yayladan ve yayla hayatından detay görüntüler

Hayvanlardan ve insanlardan detay görüntüler

Yaylacı kadınla röportaj

Tepede insanların bayram namazını kılması

Namazda okunan duadan ve imamdan detay görüntü

Namaz sonrası bayramlaşmadan görüntü

Çocuklardan ve kahvaltı verilmesinden detay görüntü

Yüzlerce yaylacının aynı andan çadırları dolaşması

Tepsilerle şeker tutan gençlerden detay görüntü

Muhtar ve şeker tutan genç ile röportaj

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Gazze Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title