Haberler

2500'den Fazla Hakim ve Savcının Görev Yerleri Değişti

Güncelleme:

HSYK yaz kararnamesiyle 2 661 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Kararnamede 10 yıl sonra bir ilk yaşanarak Tunceli'ye kadın başsavcı atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi'nin 2015 Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladı. Kararname ile 2 bin 401'i adli, 263 idari toplam 2 bin 661 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnamede "paralel yapı" ile ilişkili olduğu ileri sürülen 300 civarında hakim ve savcının da görev yerinin değiştirildiği belirtildi.

TUNCELİ'YE KADIN BAŞSAVCI ATANDI

Kararname ile 20 civarında ağır ceza mahkemesi başkanın yanı sıra 4 ilin başsavcısı da değiştirildi. Kararname ile Tunceli'ye kadın başsavcı atandı. Türkiye'de 10 yıl sonra ilk kez bir kadın başsavcı atanmış oldu. Tunceli'nin yeni başsavcısı Remziye Başak Şaktanlı atandı.

ŞİKE DAVASI SAVCISI BURSA'YA ATANDI

Kararnameye göre, Ergenekon savcısı Fikret Seçen Çorum'a atandı. Şike davası savcısı Mehmet Ekici Bursa'ya atandı. Ergenekon savcısı M. Ali Pekgüzel Mersin'e atandı.

DİKKAT ÇEKEN DİĞER ATAMALAR

Kararnameye göre Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na, HSYK müfettişi Mustafa Çakmak Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (46)

Adınızı Yazın007:

paralelciler kokunuzu kurutacagiz devlet icinde devlet oldunuz

21
51
yanıtYanıtla
asi:

mhp hdp ile kavga ederken akp malı götürüyor

61
5
yanıtYanıtla
Yetti Gari:

Bu HSYK de temizlenmeli AKP kadrosu bunlar hala

44
14
yanıtYanıtla
musti:

Türkiyenin hala 1. partisi olduğunu unutan salaklar var :) Görmek istemiyorsunuz ama bu böyle ve iktidarı ak partiden başka hiçbir parti kuramaz. Artık şu hayal dünyanızdan çıkın birde kendinize zeki dersini. Hdp nin dediği kadar var bu chpliler inek inek tam inek hemde :D

9
29
yanıtYanıtla
mısır püskülümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ak parti bir türkiye partisidir.yüzde 41.yüz kişi den 41 i ak partiye oy vermiş.boru mu.yüzde 59 u diğer 11 parti.şimdi dağılabilirsiniz.

9
27
yanıtYanıtla
zamkolik:

akp yargılanmaktan kurtulamayacaksın.

20
12
yanıtYanıtla
hakkı:

helal olsun paralelcilerin sevinci kursaklarında kaldı.

9
21
yanıtYanıtla
DERDAR:

AK PARTİ İKTİDARDAN DÜŞTÜ ŞİMDİDEN ÜLKENİN ANASINI BELLEDİLER. . . 3. KÖPRÜ, ORDU-GİRESUN HAVAALANI, ANKA İNSANSIZ HAVA ARACI, SAVAŞ UÇAĞI PROJELERİ DURDURULDU. . . ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN

10
16
yanıtYanıtla
Bu ÜzücüMobil-IOS:

fuatavni uyarmıştı zaten AKP MHP ortak diyenler eski AkTroller olduğunu!

20
5
yanıtYanıtla
mümtaz:

akp gitti ülke mahvoldu diyenler ; akp nin günü kurtarmaya çalıştığını açık açık beyan etmişler.

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title