Haberler

250 Sanatçı Ayı Sahnede

Boğaziçi Caz Korosu’nun da aralarında olduğu 4 farklı koro, orkestra ve dans topluluğundan oluşan 250 sanatçı, 'Sanata Evet' demek için sahneye çıktı.

TOBAV ( Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) tarafından düzenlenen "Bir Yaz Dönümü Gecesi SANATA EVET Rüyası" konseri Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM) Salonu'nda sanatseverlerle buluştu. Konserde, İstanbul Kültür Üniversitesi Çoksesli Korosu, TRT İstanbul Gençlik Korosu, Boğaziçi Caz Korosu, Rezonans, Hür (Dans - Drama), CorİSTAnbul Oda Korosu, İstanbul Film Müzikleri Orkestrası sahne aldı.

"SANAT BİR İŞİ ÖZENLE YAPMAKTIR"

Etkinliği düzenleyen Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) Genel Başkanı Tamer Levent, konserde sahne alan koroların demokrasinin simgesi olduğunu ifade etti. Tamer Levent, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Her bir kişi tek tek kendi sesi ile şarkı söylüyor ama o müthiş bir birlik ve beraberlik oluşturuyor. Sanat bir işi özenle yapmak demektir. Özenle bir işi yaparsanız o iş başarıya ulaşır. Sanat bunun içi varolmuş bir felsefe ve onun ürünlerinin de bir kısmını bugün burada görüyoruz. Sanata evet demek bu felsefeyi bütünüyle kabul etmek demek. Yani bunun için illaki sanatçı olmak gerekmiyor. ‘Sanata evet’i felsefe olarak kabul eden bütün meslekten insanlar bence işlerini özenle yapabilirler.”Konser için salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar da keyifli saatler geçirdiklerini söyledi.

SERDAL ALTINTEPE

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Devlet Tiyatroları Tamer Levent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title