Haberler

Sarıgöl'de 25 Saatte Üzümlerini Kuruttu

Güncelleme:

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, kendi bağında deneme amacıyla kurduğu tesiste 25 saatte üzüm kuruttu.

Sarıgöl'de yetiştiricilik yapan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, kendine ait üzüm kurutma tesisinde, kısa sürede sonuç almaya başladı. Deneme amacıyla güneş enerjisi ve katı yakıtla çalışabilen üzüm kurutma tesisi yaptıran Ali İhsan Ülgen, 25 saatte 5 ton yaş üzüm kuruttuğunu bildirdi. Güneşli günlerde güneşi, havanın kapalı olduğu günlerde ise kömürü kullandığını söyleyen Ülgen, tesisinin kapısının herkese açık olduğunu belirterek "İsteyen üzüm üreticileri, yakıt ve işçi ücreti ödemeleri halinde tesisimden faydalanabilir. Bu yıl üzümcülerin durumu perişan. Bu nedenle şaraplık üzümlerin kilosunu 20 kuruştan vereceklerine gelsinler, 25 saatte kurutsunlar. Tesisim herkese açıktır. Amacım onlara yardımcı olarak tüm üreticileri güneş enerjisi ile üzüm kurutma işlemine özendirmek. Çiftçiler birleşerek de böyle bir tesis kurabilir. Havanın açık veya kapalı olması fark etmez, 25 saatte sonuç alırlar" dedi.

Üreteciler yaz aylarında açık sergi alanlarında çekirdeksiz üzümü 8-9 günde kurutabiliyor. Sonbaharda ise bu süre çok uzağından yağmur yağmasa bile üzüm kurumayıp çürüyor. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title