Haberler

25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali

"Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısına bu sene başlıyoruz.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir,

"Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısına bu sene başlıyoruz. Orada fabrikalar yükselecek" dedi.

Demir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza ilçesine gelişinin 92'inci yıl dönümü dolayısıyla bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'ne katıldı.

Aslan Çayır köyünde düzenlenen ve 4 gün süren festivalin son gününde at yarışlarını izleyen Demir, burada yaptığı konuşmada, Havza'nın o tarihi gününü birlik ve beraberlik şölenine dönüştürerek kutlamasından memnun olduğunu söyledi.

Festivalde yayla şenlikleri, at yarışları ve termal turizme vurgu yapılmasının Havza'nın çok iyi noktalara gelmesini sağladığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bu festivalin yıllarca devam etmesini arzu ediyoruz. Şu yaşadığımız günlerde bir seçim atmosferinin içindeyiz. 3'üncü kez karşınıza çıkıyoruz. 2015 yılında bir daha karşınıza siyasetçi olarak çıkmayacağım. Dolayısıyla 8, 5 yılda Samsun'un ilçeleri arasında Havza, hem yerel altyapıda hem de genel hizmetlerde çok büyük mesafeler katetti. Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz'i çok sevdiğinizi biliyoruz. Kendisini yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Havza'nın ihtiyaçları ve yatırımları konusunda belediye başkanımız hem kendi yetkisi dahilinde her şeyi yapıyor, hem de Ankara'dan gelecek hizmetler konusunda yoğun mücadele ediyor. İlçesine hizmet alabilmek için kene gibi yapışıp bırakmıyor. "

Havza'nın dört yol kavşağında bulunan tarihi ilçelerden bir tanesi olduğunu ve köklerinin çok eskiye dayandığına işaret eden Demir, "Havza, bir ticaret ve kültür merkezi. Bir sanayi merkezi olması noktasında çok ciddi ve önemli mesafeler katediyor. Bekdiğin beldesinde bulunan Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısına bu sene başlıyoruz ve 2012 yılı için orada fabrikalar yükselecek. Önümüzdeki yıllarda bu şenlikler ve etkinlikler daha fazla önem kazanacak. Bu etkinliklere sahip çıkın, bu etkinlikler bizi yan yana getiriyor yüreğimizi birbirine değdiriyor" diye konuştu.

Samsun'da at yoğunluğunun çok fazla olduğuna dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"Görüyoruz ki, ilçelerimizde çok güzel at yarışları düzenleniyor. AK Parti Samsun Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir ile beraber Samsun'a hipodrom kazandırmayı düşündük. Bunun için Havza Belediye Başkanımız güzel bir yer temin ederse bir de kene gibi arkasına yapışırsa bu işi yaparız. Bizler aklımıza koyduğumuz her şeyi Allah'ın izniyle yapmaya mahiriz. Yeter ki yapmaya karar verelim, yapmak için çalışalım. Geçtiğimiz süreçte ülkemiz ne kadar değişti ve gelişti. Önümüzdeki 4 yılda daha da değişecek. Haziran ayında bizi, çocuklarımızı ve torunlarımızı çok daha ileriye taşıyacak döneme gireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. "

Demir, İngiliz ve Arap atlarının katıldığı at yarışlarında dereceye giren atların sahiplerine ödül verdi.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title