Haberler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özyol, mesajında, günün 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda fedakarlık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım'da ilan edildiğini anlattı.

Psikolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin sonucu olarak kadınların çeşitli nedenler yüzünden şiddete maruz kaldığını anlatan Özyol, şöyle devam etti:

"Kadına karşı uygulanan şiddetin temelinde farklı sebepler vardır. Uyuşturucu ya da alkol tüketimi, kıskançlık, ruhsal travmalar, aldatma, yoksulluk ve benzeri pek çok neden kadına yönelik şiddet arasındadır. Kadına yönelik şiddet, dünyada en yaygın insanlık hakkı ihlalleri arasındadır. Kadına şiddetin kaynağında toplumun her yanında izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğidir. Erkeklerin egemenliklerini tehdit altında görmeleri yada egemenliklerini güçlendirmek istemeleri, şiddet davranışına yol açıyor. Şiddet fiziksel yaralanmaların yanında korku, yetersizlik duygusu öz güven eksikliği travmalar ile Psikolojik davranış bozuklukları oluşturmaktadır. Şiddetin çeşitleri ise psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, sözel şiddet, fiziksel şiddet, aile içi şiddet gibi türleri vardır."

Şiddetin türleri arasında yer alan kadına yönelik şiddetin cinsiyete dayanan kadını inciten ona zarar veren, fiziksel ruhsal hasarla sonuçlanan toplum içerisinde ya da özel yaşamında baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olduğunu anlatan Özyol, şunları kaydetti:

"Kadınlar bir toplumun en temel yapı taşları arasında olduğundan, o toplumda kadına ne şekilde davranıldığını, kadının sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, kadına şiddete maruz kalması durumunda uygulanacak yaptırımlar ve kadının nasıl korunduğu o toplumun gelişmişlik seviyesinin çözümüne önem kazandıracaktır. Ulusların uygarlık düzeni öğrenilmesi için toplumdaki kadının durumuna bakılması gerekir. Birleşmiş Milletler kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, sözleşmesinde devletlerin politik, sosyal, ekonomik ve kültürel sahalar başta olmak üzere bütün alanlarda kadınla erkeklerle, insan hakları ve temel özgürlüklerinde eşit olarak yararlanmalarında ve bu hakların, garanti etmelerini, ilaveten kadınların tam gelişmesini ve ilerlemesini sağlamak için bütün uygun önlemleri almaları gerektiğini hükme bağlamıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Gümüşhacıköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title