Haberler

Tekirdağ'da 25. Ayçiçeği Festivali

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki "25. Ayçiçeği Festivali" kapsamında motokros yarışları düzenlendi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki "25. Ayçiçeği Festivali" kapsamında motokros yarışları düzenlendi. Hayrabolu Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun organize ettiği şampiyonada, yerli ve yabancı 37 sporcu yarıştı. Hayrabolu Göleti mevkisindeki motokros parkurunda yapılan yarışlar büyük ilgi gördü. Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulusan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival etkinlikleri kapsamında özel motokros yarışı düzenlendiklerini belirterek, "Yarışlarda 8 kategorimiz var. Toplamda 37 yarışçı start aldı. Yunanistan'da da motokros yarışları düzenlendiği için birçok yarışçımız oraya gitti. Ona rağmen buradaki sporcu sayısı oldukça iyi" dedi.Hayrabolu'daki parkurun sporcular tarafından sevildiğini ifade eden Ulusan, "Hayrabolu Motosiklet Parkuru, Türkiye'de Avrupa ve Doğu Avrupa yarışmalarının yapıldığı iki yerden birisi. Buranın en büyük avantajı, Doğu Avrupa ülkelerine çok yakın olması" şeklinde konuştu.

Ulusan, Hayrabolu'da motokros yarışlarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Yaklaşık 6 bin kişilik seyirci yakalıyoruz burada. Bu bizim için çok güzel bir rakam. Hayrabolu halkı gerçekten motokrosu çok seviyor, biz de Hayrabolu halkını çok seviyoruz" diye konuştu. Yarışmada, MX1'de Shevki Shevkiev, MX2'de Mustafa Çetin, MX2 Junior'da Mehmetcen Çelik, MX'te Ömer Doğa, veteranlarda Hayattin Söyler, 85 cc'de Melih Köksal ve 65 cc'de Buğrahan Bayraktar, ATV'de ise Volkan Özgür birinci oldu. Dereceye giren sporculara ödülleri Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz tarafından verildi. Öte yandan, yarışlar sırasında kaza yaparak yaralanan Hayattin Söyler (60), 112 acil servis ekiplerince Hayrabolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ulusan Hayrabolu Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title