Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin, milli değerlere saygılı özgür basının demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu gösterdiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin, milli değerlere saygılı özgür basının demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu gösterdiğini belirtti.

Eroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basının, demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez kurumlarından biri olduğuna işaret etti.

Basının toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması konusunda da önemli bir sorumluluğu üstlendiğini vurgulayan Eroğlu, "Özellikle 15 Temmuz gecesi yaşanan ve demokrasimizi hedef alan kalkışma hareketi de gösterdi ki milli değerlere saygılı özgür basın demokrasimizin en büyük güvencesidir." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak, basının ve basın mensuplarının problemlerini çözmek için çaba harcadıklarını bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki önündeki engelleri kaldırılmış ve problemleri çözülmüş basın, demokrasimizin gelişmesine daha büyük katkı sağlayacaktır. 15 Temmuz'da milli iradeyi sekteye uğratarak Türkiye'yi yeniden yapılandırmak isteyen Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı basınımız dimdik ayakta durdu. Bu hain darbe bile halkımızın doğru haber alma hakkını engelleyemedi. Allah'tan 15 Temmuz gibi ihanet dolu bir geceyi bir daha yaşatmamasını temenni ederek o gece milli iradeye sahip çıkan bütün fedakar basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title