Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yozgat'ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yozgat'ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Kampus alanındaki programda konuşan Karacabey, Yozgat'ın ve üniversitenin gelişip büyümesinde basın mensuplarının da büyük katkısının olduğunu söyledi.

Üniversitenin gelişmesiyle, kendileri kadar basın mensuplarının da mutlu olduğunu dile getiren Karacabey, Bozok Üniversitesi'nin Yozgat için çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı. aracabey, "Üniversitemiz çocuklarımızın geleceğinin kurgulanması için önemli bir kurumdur. Yüksek öğretim kurumu olarak çocuklarımıza ve ailelerine yeni ufuklar göstermektedir. Bozok Üniversitesi genç bir üniversitedir. Üniversitelerin kurulmasından sonraki yıllar çok önemlidir. Üniversitemiz 9 yaşında, bu sebeple bizim için 10'uncu yılımız önemlidir ve biz de bu önemli eşiği en iyi şekilde geçeceğiz. Hedefimiz üniversitemizi bilimde daha başarılı bir hale getirip ülkemizdeki başarılı ilk on ilk beş üniversiteler seviyesine getirmektir. İşte o zaman üniversitemizi hem ilimize hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Bozok Üniversitesine bu yıl 4 bin 100 öğrencinin kayıt yaptıracağını aktaran Karacabey, "Yozgat Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli şehridir. Türkiye'nin her tarafından şehrimize öğrenci gelebilir. Yozgat halkı ve esnafı olarak bizlerin de gelecek öğrencilere iyi rahat edebilecekleri ortamlar hazırlamalıyız" dedi.

Öğrencilere özellikle ev konusunda yardımcı olunması gerektiğini ifade eden Karacabey, "Biz kendi çocuğumuza başka bir ile giderse nasıl davranılmasını istiyorsak, ilimize gelen öğrencilere de öyle sahip çıkmalı, onları kucaklamalıyız. Esnaflar olarak onlara gidip gelebilecekleri iyi ortamlar sunmalıyız. Öğrencilere hiçbir zaman potansiyel bir suçlu gibi davranmamalıyız. Onlara gereken yardımı yapmalıyız" ifadelerini kuyllandı.

Karacabey, programda basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Bozok Üniversitesi Karacabey Türkiye Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title