Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek, mesaj yayımladı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şimşek, mesajında basın mensuplarının büyük özveri ve zorluklarla baş ederek, gazetecilik  görevini ifa ettiklerini bildirdi.

Basının, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve sorunların çözülmesinde önemli görev üstlendiğini belirten Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Genelde ülkemiz yararına yönlendirilmesi gibi önemli bir görevi yerine getiren, her türlü şartta zorlu  görev üstlenen, büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını yürüten tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, esenlik ve başarılar dilerim."

Baysan'dan kutlama mesajı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, tarafsız ve hızlı bir şekilde toplumu bilgilendiren basın temsilcilerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Basının görevinin, yanlışlıkları araştırarak sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak olduğunu vurgulayan Baysan, şunları kaydetti:

"Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkin aracı olan basın, demokrasiye de önemli katkılar sağladı. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması hususunda önemli bir görevi yerine getiren basının, bu işlevi en iyi şekilde ifa edebilmesinde kuşkusuz basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir."

Çorlu Gazeteciler Derneği'nden kutlama

Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre de iletişim özgürlüğünün çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazlarından, olduğunu belirtti.

Silistre, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak doğru, ilkeli ve tarafsızlık anlayışıyla gazetecilik mesleğini yerine getiren tüm gazetecilerin basın bayramını kutladı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Osman Şimşek Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title