Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çankırı, mesajında, gazetecilerin mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan demokratik hayatın vazgeçilmez emektarları olduğu belirtti.

Basının kentin gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu aktaran Çankırı, şunları ifade etti:

"Mardinimizin hak ettiği yere ulaşması noktasında gösterdiğiniz samimi çabalarla önemli katkılarınızın devam edeceğine dair inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dileriz."

AK Parti İl Başkanı Dündar da mesajında, gazetecilik mesleğinin zorluğuna değindi.

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkesi ve milleti için doğruları büyük bir cesaretle icra eden gazetecileri tebrik eden Dündar, "15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda, milletimizle beraber bazı gazetecilerin ülke aşkıyla ortaya koymuş oldukları dik duruş takdire şayandır. Bu gazetecilerimiz ne olursa olsun o gece milletimizi doğru bilinçlendirerek kritik noktalarda önayak olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

DİKA Genel Sekreter Altındağ da sansürün kaldırılmasının basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu aktardı.

Basının aynı zamanda kalkınmanın önemli ayaklarından biri olduğuna işaret eden Altındağ, şunları kaydetti:

"Basın mensuplarımız, toplumu bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda çalışarak zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirmektedir. Basının sadece bayramlarda hatırlanmaması, zor koşullar altında görevini sürdüren basın mensuplarına gereken desteğin her zaman verilmesi gerekir. Yerel basının nasıl ağır ve güç koşullar altında bulunduğu ve ne tür zorluklarla mücadele ederek ayakta kalabilme başarısı gösterdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir."

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Altındağ Ali Dündar Ak Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title