Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şentürk, mesajında, 24 Temmuz 1908'in Türk basın özgürlüğünün simgesi olarak kabul edildiğini ve bu günün Türkiye'de Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Basının, toplumu bilgilendirme gibi temel bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

"Basın, farklı görüşlerin dile getirilmesinde, ortak yaşama kültürünün oluşmasında, vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin sağlanmasında büyük bir güce sahiptir. Bunun en güzel örneğini yakın zamanda yaşadığımız darbe teşebbüsünde basınımızın demokrasiden ve milletimizden yana sergilediği tutum ile görmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyucu, demokrasimizi yüceltici yayın anlayışlarından dolayı basın mensuplarımızın her türlü övgüyü hak ettiğini düşünüyorum. Bu duygularla, gerek Kırşehir'deki gerekse ülkemizde basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevini özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, mesleklerinde başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title