Haberler

24 Milyon Avroluk Altyapı Yatırımı Tamamlanıyor

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 24 milyon avroluk 'Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu Projesi'nin yüzde 98'ini tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Avrupa Birliği'nin yüzde 85, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yüzde 9, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yüzde 6 katkısıyla gerçekleştirdiği 24 milyon avroluk 'Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu ve Tamamlanması Projesi'nin inşaatı bitme aşamasına geldi.

Kent merkezinin modern bir altyapıya sahip olması için IPA ile yapılan sözleşme doğrultusunda yüklenici firmalar eliyle çalışmalar yürütülürken, toplam 122 bin 500 metre kanalizasyon, 50 bin 143 metre yağmur suyu şebekesi döşenmesinin öngörüldüğü projenin yüzde 98'i tamamlandı.

120 Km Kanalizasyon, 50 Km Yağmursuyu Şebekesi Döşendi

Çalışmalar kapsamında, kent merkezine 50 kilometre yağmursuyu şebeke hattı, eskiyen kanalizasyon sistemleri yerine ya da yeni yerleşim yerlerine toplam 120 km kanalizasyon şebeke hattı döşendi, cadde ve sokaklara 2 bin 700 adet yağmursuyu ızgara sistemi yerleştirildi.

Son 2.5 Kilometre…

Kalan 2.5 kilometrelik kanalizasyon hattının Ben u Sen, Bağıvar ve Çarıklı'da yürütüleceği belirtilirken, yağmursuyu şebekesinde kalan çalışmalar ise Yenişehir ilçesi Kışla Caddesi ve Fiskaya Üniversite Köprüsü'nde; Kayapınar ilçesi Diclekent, Mahabad Bulvarı ve Tekel Caddesi'nde; Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı'nda; Sur ilçesi Bağıvar Köprüsü ve Çarıklı Mahallesi'nde sürüyor.

'Kışla Caddesi'nde Çalışmalar İki Ay Sürebilir'

Çalışmaların seyri hakkında bilgi veren DİSKİ Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı Kontrolü Hüseyin Karatekin, Kışla Caddesi'nde yapılan çalışma bağlantılarının Ofis Rızvanağa'dan başlayıp, Fiskaya hattını birbirine bağlayan bir hat olduğunu belirtti. Elazığ Caddesi'nden Rızavanağa'ya kadar olan 330 metrelik bir alanda çalışmanın sürdüğünü kaydeden Karatekin,"Bu hat Rızavanağa'dan gelecek yağmur sularını alacak şekilde dizayn ediliyor. Kışla Caddesi'nde yağmursuyu drenaj sistemi döşendikten sonra yağmursuyu ızgaraları yerleştirilerek çalışma tamamlanmış olacak." dedi.

Kışla Caddesi'ndeki çalışmaların 7 metrelik derinlikte sürdürüldüğünü aktaran Karatekin, "Bulunduğumuz alanın zemini oldukça sert olduğundan dolayı çalışmalar uzun sürebilir. Tahmini olarak çalışmalar bu hatta iki ay daha sürebilir." şeklinde konuştu.

'Bir Haftada Tamamlanacak'

Diclekent, Mahabad Bulvarı ve Tekel Caddesi'nde süren çalışmaları bir hafta içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Karatekin, şöyle konuştu: "Yenişehir'de Ben u Sen hattında bir çalışma başlayacak. Daha önceki çalışmalarda Ben u Sen'den Turgut Özal İlkokulu'na kadar hat çekildi. Şimdi oradan Şehitlik Caddesi'ne kadar olan bölümün arası kalmış vaziyette. Yüklenici firma en kısa zamanda Ben u Sen'de çalışmalara başlayacağını bildirdi." Projenin tamamlanmasıyla kentin altyapısının rahatlayacağını belirten Karatekin, yağmur sularının kanalizasyon şebekesine karışmadan bağımsız bir şekilde Dicle Nehri'ne bırakılacağını anlattı.

Bin Polisle Operasyon

Emniyet Müdürlüğü, bin polisle Yenişehir ilçesi Fiskaya Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda, çeşitli suçlardan aranan 25 kişi gözaltına alındı.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, huzur ve güven operasyonlarını sürdürüyor. Kente, günlerdir çok sayıda polisle çeşitli bölgelere operasyon düzenleyen polis, dün gece de Yenişehir ilçesinin, Sur ilçesindeki yasaklı bölgenin hemen altında bulunan ve suç oranının yüksek olduğu Fiskaya Mahallesi'ne girdi.


Helikopter destekli operasyona yaklaşık bin polis katıldı. Giriş ve çıkışları kapatılan mahalleyi abluka altına alan polis, kontrol noktalarından geçmeye çalışan vatandaşların Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamalarını yaptı. Polis, daha sonra ise, tüm sokaklara girerek, didik didik suçlu aradı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren operasyonda, çeşitli suçlardan aranan 25 kişi gözaltına alındı. Bazı iş yerlerinde de tombala oynatılan 4 makine ele geçirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title