Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü, Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin yanı sıra İstanbul'daki çeşitli okulların öğretmenleri ve öğrencileri ile veliler katıldı.

15 Temmuz darbe girişimini ve direnişini anlatan bir video gösteriminin izlettirilmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

"DÜNYANIN EN ESKİ, KADİM VE KUTSAL MESLEĞİ ÖĞRETMENLİKTİR"

Törende bir konuşma yapan Vasip Şahin, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en eski, kadim ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin, öğrencilerini geleceğe en verimli şekilde hazırladıklarını kaydeden Şahin, "Sizler, insanı yetiştiriyorsunuz. İnsanın en verimli şekilde geleceğe hazırlanmasını sağlıyorsunuz. Biz millet olarak, öğretmenlere daha fazla değer veririz. Eli öpülecekler sayılırken, anne ve babanın hemen arkasından öğretmen gelir" diye konuştu.

"İMKANLARI BU MİLLETİN EVLATLARININ İYİ YETİŞTİRİLMESİNDE KULLANMALIYIZ"

Çocukların geleceği hazırlanmasının öneminden bahseden Şahin, "Çocuklarımız daha 5-6 yaşındayken sizlere emanet ediliyor. Bu emanetle sizden beklenen o çocuklara öncelikle kendisine, ailesine yaşadığı topluma, devletine hayırlı evlat yetiştirilmesidir. Çocuklarımızı bugüne değil geleceğin teknolojisine yetiştirmek durumundayız. Altyapı olarak, birçok Batılı ülkeden daha iyiyiz. Burada eğitim yöneticileri olarak bizlere, eğitimin asıl merkezinde olan sizlere önemli görevler düşüyor. Bu imkanların, bu milletin evlatlarının iyi yetiştirilmesinde kullanmalıyız" dedi.

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ PROJESİ'Nİ ANLATTI

Öğretmenlerden kendilerini sürekli yenilemelerini isteyen Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yakın bir zamanda başlatacağı 'Öğretmen Akademisi Projesi' hakkında bilgi verdi. Şahin, "Öğretmenlerimizin kendi talepleri doğrultusunda öğretme metodları veya yeni üretilen bilgilerin sizlerle paylaşılması noktasında sizlere her türlü desteği vermemiz lazım. Bu projede onlardan birisidir" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

"Öğretmenlerden özel bir ricam var" diyen Vali Şahin, "Yüzünüz hep tahtaya dönük olmasın. Tahtaya dönük olduğu kadar da öğrencilere dönük olsun. Onların sorunlarını, içinde yaşadığı ortamları tanıyın. Tahtada tabi ki anlatacağız, teknolojiyi tabiki kullanacağız ancak gönlümüzü de çocukların gönülleriyle buluşturalım. Orada çok büyük tamiratlar olacaktır, çok büyük eksikliklerin giderilmesi fırsatı doğacaktır. Çocukların ancak o şekilde kabiliyetlerini ve eğilimlerini tespit edebiliriz" ifadelerini kullandı.

ÖMER FARUK YELKENCİ: ÖĞRENCİLERE KILAVUZLUK EDİN

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de konuşmasında öğretmenin asıl misyonunun çocukları, gençleri öğrencileri inşa etmek olmadığını, onların kendilerini tanıyarak, kendi kendilerine inşa etmelerine yardımcı olmak ve kılavuzluk etmek olduğunu dile getirdi. Yelkenci, "Bir eğitim sisteminin öğrenciye kazandırabileceği en büyük özelliğin de hayal etmeyi başarabilmek, hayal etmek meziyetinin olduğunu düşünüyorum. Bir eğitim sistemi bu özelliği kazandırabiliyorsa ülkesinin yarınlarını, dünyanın insanlığın geleceğini bir birini incitmeyen, kardeşi incindiğinde acısını yüreğinde hisseden nesiller yetiştirebilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan törende emekli öğretmenler adına konuşma yapıldı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı okundu. Öğretmenler Günü nedeniyle İstanbul genelinde yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, Zeytinburnu Şemsettin Sami Ortaokulu Öğretmenler Korosu'nun konseri ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları'nın folklor gösterisiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vasip Şahin İstanbul Harbiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title