Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Artvin'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehit Öğretmenler konulu slayt gösterimi ve yeni göreve başlayan öğretmenler adına Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Canan Gürel Aksoylunun konuşmasıyla sürdü.

Törende konuşan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci de, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en eski ve ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.

Ülkenizin kalkınmasını gerçekleştirerek, gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü aktaran Kahveci, bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olduğunun altını çizdi.

Kahveci, "Eğitim sorunlarını çözen milletler kültür, sanat, bilim ve sosyo-ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar." dedi.

Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olmasının düşünülemeyeceğini ifade eden Kahveci, öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Okunan şiirlerin ardından tören yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti.

Etkinliğin sonunda Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Artvin Valisi Ömer Doğanay ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Tanpınar Mehmet Kocatepe Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

title