Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Demirci ve Soma ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Demirci ve Soma ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Demirci ilçesinde ilk tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile gerçekleşti.

Demirci Anadolu Lisesi tarafından Ticaret ve Kültür Merkezinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Belediye Başkan Vekili Mustafa Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Programda öğrenciler tarafından "Bu Sınıf Başka Sınıf" adlı skeç sunumu gerçekleştirildi. Bir süre önce vefat eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmeni İlkay Bayram Cumuklu anısına da piyes düzenlendi.

Programda ayrıca emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi ve aday öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Soma

Soma'da Cengiz Topel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program, 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına Soma Belediyesi tarafından Canlar İlkokulu ve Şehit Astsubat Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokuluna yaptırılan kütüphanenin açılışı ile devam etti.

Soma Fen Lisesi Konferans Salonundaki törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Dikici, "Biliriz ki her çocuk çok önemli, her çocuk çok kıymetli, her çocuk bir tohum, sevgiyle eğitildiğinde tüm dünyaya yayılacak bir sevginin, kardeşliğin, güzelliğin tohumu. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimize yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun" dedi.

Emekli olan öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi.

Müzik korosunun seslendirdiği şarkılar, skeçler, stajyer öğretmenlerinin yemin töreni ve Öğretmenler Günü için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödül verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Dikici Mustafa Akın Kocabaş Soma Politika Güncel Haberler

title