Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Muğla, Isparta, Burdur ve Antalya'da tören gerçekleştirildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in de katıldığı program daha sonra Alanya Kültür Merkezi'nde devam etti.

Tanrıseven, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Gençleri özgür düşünceli ve ülke gerçeklerinden haberdar olarak yetiştirmenin öğretmenlerin görevi olduğunu kaydeden Tanrıseven, şöyle konuştu:

"Ezbere dayalı değil, hayatın gerçeklerine yönelik, ülke gerçeklerinden kopuk değil, ülkeyi anlatan ve bilimin de önemini kavrayan eğitim ve öğretim yapmamız gerekiyor. Alanya'daki her öğrencinin potansiyelinin ortaya çıkması için gerekli araçlara ve donanımlara sahip olmamız lazım. Öğrencilerimizin, potansiyellerini en üst seviyede sergilemeleri için kendilerine imkan sağlamamız lazım. İnanıyorum ki yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirdiğimiz zaman ülkemizin de değişim ve dönüşümü olacaktır. Yüce dinimizin ilk emri okudur. Aslında dinimizi doğru öğretirsek yeni nesilleri de iyi bir şeklide yetiştirmiş olacağız."

"Eğitim camiası meydanı boş bırakmamalı"

Tanrıseven, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi örgütlerin öğrencileri ağına çekmesine izin vermemek gerektiğini kaydederek, ülkenin genç beyinlerinin zehirlemesine fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

FETÖ'nün yaptıklarını yakın tarihte hep beraber gördüklerini söyleyen Tanrıseven, "Ne ekerseniz onu biçersiniz. Eğer eğitim camiası bu meydanı boş bırakırsa terör örgütleri cirit atar, o pırıl pırıl gençlerimiz terör örgütünün ağına düşerek, gider ülkesinin meclisini bombalar. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Türk toplumunun sağduyusu ile bunları atlattık. Buna benzer her türlü zararlı akımla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Program, şiirlerin okunmasının ardından mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreni ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın öğretmen eşi Özay Sercan'ı okulunda ziyaret etti. Polisler çiçek verdikleri Sercan'ın Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kemer ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Kemer Milli Eğitim Müdür Vekili Derviş Tatar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki etkinliklerle sona erdi.

- Isparta

Isparta Valiliği önündeki Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Can ve beraberindekiler Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Günaydın, Can ve öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Millet olarak öğretmenlere çok değer verdiklerini ifade eden Günaydın, "Ülkemizin inşasında son derece yararlı hizmetleri olan öğretmenler, geleceğimizin şekillenmesinde ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde son derece önemli görevler üstlenmektedirler." diye konuştu.

Terör saldırısında şehit düşen öğretmenleri de rahmetle andıklarını dile getiren Günaydın başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlere rahmet diledi.

Burdur

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ), Öğretmenler Günü dolayısıyla "Bana Çiçek Getirin, Dünyanın Bütün Çiçeklerini Buraya Getirin" isimli konferans düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, 1990 yılında görev yaparken 5 arkadaşı ile bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden, çocukluk arkadaşı Bayram Yeşil öğretmenin ailesinin de salonda olduğunu belirtti.

Korkmaz, "Yeşil, benim hayatımda büyük bir etki bıraktı. Bir gün bir gazete haberinde gördüm, inanamadım, haberi tekrar okudum. Ülkemizin bir öğretmeni olmasının yanı sıra üniversitemizin de bir öğretmeniydi." dedi.

Daha sonra programda, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Öztütüniş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Karaer konuşma yaptı. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Kübra Özen'in okuduğu şiirin ardından öğretmenlerin çektiği kısa video izlendi.

Emekli öğretmen Yılmaz Göçmen tarafından, "Bana Çiçek Getirin, Dünyanın Bütün Çiçeklerini Buraya Getirin" isimli konferans verildi.

Programın sonunda Rektör Korkmaz ve Göçmen, şehit öğretmenlerin yakınlarına çiçek verdi.

Muğla

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Bodrum Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz ile siyasi parti temsilcileri ve bazı derneklerin temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, Bodrum Belediye Başkan Vekili Naciye Tanrıkulu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Milas ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Buradan törenin Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'ndaki bölümüne geçildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve müzik dinletisiyle tören sonlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Burdur Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title