Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta törenlerle kutlandı.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda, Arif Eminoğlu Anadolu Lisesi tarafından kutlama programı düzenledi.

Vali Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin sadece öğreten değil, yetiştiren, eğiten, terbiye eden, insanın içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişi olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin hayatı, yaşam tarzı ve ruhunda bir araya getirdiği güzel hasletleriyle örnek kişiler olduğunu vurgulayan Düzgün, "Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılmasında çok önemli bir role sahiptir. Öğretmenlerimizin görevlerindeki başarı ölçüleri, bir ülkenin ekonomik kalkınmasında, bir neslin kültürel ve ahlaki yapısının oluşmasında son derece önemlidir" dedi.

Törende, emekli öğretmenler ile düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, stajyer öğretmenler yemin etti ve öğretmenler günü oratoryosu seslendirildi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda, öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi gezildi.

Buradaki konferans salonunda devam eden programda konuşan Vali Ali Kolat, öğretmenlerin gününü kutladı.

Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerin çok büyük katkılarının olduğunu dile getiren Kolat, şöyle devam etti:

"Bu anlamda öğretmenlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bizler de öğretmenlerimizin bu çabasını ve gayretini destekleyecek ortamı sağlamakla mükellefiz. Şanlı bir ülkeyiz. Öğretmenlerimiz iyi bir noktaya geldi. Bugün bütçenin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bu, ülkemiz açısından önemli bir şanstır. Öğretmen, bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi ve öğreticisidir."

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de öğretmenliğin bir formülü öğretmekten öte bir meslek olduğunu vurguladı.

Çetin, "Bir ülkede eğitim alanında ciddi sorunlar varsa, başka alanların sorunsuz olmasını bekleyemeyiz. O yüzden bütün iyilikler eğitimle sağlanabilir, bütün güzellikler eğitimle öğretilebilir. Ülkeler gelecek nesillerinin eğitilmesine her şeyden daha çok önem verirler. Çok şükür bunu kendi ülkemizde de görüyoruz. Bu konuda hükümetimize ve Bakanlığımıza çok şey borçluyuz" diye konuştu.

Program, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan öğretmenlere ödül verilmesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Öte yandan, Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, vefat eden öğretmenler için Yahşihan Mezarlığı'nda Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Nur Camisi'nde de şehit olan ve vefat eden öğretmenler için mevlit okutuldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Ardından Saim Kuş ile beraberindeki öğretmen ve öğrenciler, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Vali Yazıcı, ziyarette tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Yerköy ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Sivas

Sivas'ta da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve bazı öğretmenler Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Altınsoy ve beraberindeki öğretmenler daha sonra Sivas Valisi Alim Barut'u ziyaret etti.

Barut, öğretmenlerin toplumun temeli olduğunu, kaliteli eğitim almamış toplumun ilerlemesinin mümkün olmadığını, bu sebeple öğretmenlere çok büyük görev düştüğünü ifade etti.

Kutlamalar, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

Mustafa Altınsoy, burada yaptığı konuşmada, gelişmenin ve yücelmenin önüne dikilen en büyük engelin cehalet olduğunu belirterek, öğretmenlerin milli eğitim davasının yılmaz, yorulmaz, usanmaz savaşçısı, cehaletin düşmanı, aydınlığın dostu, geçmişi geleceğe bağlayan ve ikisi arasında köprü olan ilim ve irfan kaynağının başı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes adına tüm değerlerin koruyucusu peygamber mesleği icra eden değerli insanlar olduklarını kaydetti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin ettiği programda, Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri konser verdi, oratoryo seslendirildi.

Programa, Vali Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Kayseri Yozgat Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title