Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Niğde, Kırşehir ve Nevşehir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Niğde, Kırşehir ve Nevşehir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden programda konuşan Vali Necmeddin Kılıç, öğretmenlik mesleğinin dünyanın ilk ve en yaygın mesleği olduğunu söyledi.

Kılıç, emekli olan öğretmenlere teşekkür ederek, "Ömrünün en güzel yıllarını, en verimli yıllarını böylesine ulvi ve yüce mesleğinizi topluma adayarak geçirdiniz. Her saniyesi değerli bir ömür bu. Eğittiklerinizin arasında bu vatan toprağına hizmet eden yüz binler çıkmıştır muhakkak. Cümleler yetmez, teşekkür ediyoruz, sözler aciz kalır yaptığınız hizmetlerin karşılığında. Milletimiz adına harcadığınız bir ömür için teşekkür ediyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise öğretmenler olarak üzerlerine yüklenen sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, öğretmenliğin hayatın her anında örnek teşkil eden bir meslek olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlayıp sunduğu skeç izlendi. Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan öğretmenlere ödül verildi.

Ödül töreninden sonra stajyer öğretmenler Türk bayrağı açarak yemin etti.

Ulukışla

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ve öğretmenler, cumhuriyetin ilk yıllarında ilçede görev yapan öğretmenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Atar, ilçe mezarlığında kabirleri bulunan öğretmenler İbrahim Ünal, Said Öğüt ve Müşerref Altınok'un mezarlarına çiçek koyarak, dua etti.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Ulukışla İnkılap İlkokulu'nda görev yapan ve 1951 yılında vefat eden Müşerref Altınok'un kaleme aldığı "Ata'nın öğretmeninden mektup var" şiiri mezarı başında okundu.

Ziyaretin ardından Ulukışla Ormanı'na öğretmenlerin anısına fidan dikildi.

Kaymakam Atar, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anısına cumhuriyetin ilk yıllarında görev yapmış ve Ulukışla'da vefat eden öğretmenlere vefa borcunu ödemek için yıpranmış ve yıkılmış mezarlarını onardıklarını söyledi.

Milletin ve vatanın geleceğini öğretmenlerin belirlediğini ifade eden Atar, "Bedeli hiç bir değerle ölçülemeyecek kadar değerli bir mesleği icra eden, halen görev yapan öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mesleklerini icra ederken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Kırşehir

Kırşehir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam etti.

Vali Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin bir umut, üretme ve paylaşma mesleği olduğunu ifade ederek, hayatın her aşamasında öğretmenlerin saygı ile anıldığını ifade etti.

Öğretmenliğin bir sanat olduğunu vurgulayan Şentürk, "Fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Toplumumuzda öğretmenliğin çok farklı bir yeri vardır. Öğretmenlerimizi hiç unutmayız, hayatın her aşamasında onları saygıyla hatırlarız. Ahi Evran-ı Veli de büyük bir öğretmendir. Onun eğitim sisteminde meslek ve ahlak eğitimi ön plandadır. Ahi Evran-ı Veli sanatta, üretimde, davranışta, eğitimde ve diğer her şeyde ahlak konusuna önem vermiştir. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" diye konuştu.

Vali Şentürk, konuşmasının ardından, eğitime uzun yıllar hizmet eden öğretmen Ömer Zengin'e "Hizmet Şeref Belgesi" verdi.

Programa, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.

Şimşek, ziyarette, Vali Ceylan'a Nevşehir'in eğitim durumu hakkında bilgi verdi.

Ceylan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenlerin gününü kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

Ceylan, Nevşehir'in öğretmen ve öğrenciler açısından şanslı illerden birisi olduğunu ifade ederek, "Hem öğretmenlerimizin imkanları hem de fiziki şartlar oldukça iyi durumda. Bu durumdan bizler de memnunuz. Bu ortamı daha da iyileştirmek için gerekli çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

Vali Ceylan, ziyaretin anısına öğretmenlere hediye verdi.

Ziyaretin ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Şimşek, Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kırşehir Nevşehir Niğde Yerel Haberler

title