Haberler

Afyonkarahisar Valisi Güner Öğretmenler Gününü Kutladı

Güncelleme:

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için bu doğrultuda çalışarak hizmet veren değerli öğretmenlerimize minnettarız" ifadelerini kullandı.

Güner, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, eğitim sisteminin temel yapı taşı ve vazgeçilmez dinamiklerinden olan öğretmenliğin özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin, geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, özveriyle, bilgili olarak geleceğe hazırlayan, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakar temsilcileri olduğunu belirten Güner, şöyle devam etti:

"Bu yönüyle vatanını ve milletini seven, maneviyatı güçlü, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilen, geleceğe güvenle bakan; iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan iyi nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en önemli görevleridir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için bu doğrultuda çalışarak hizmet veren değerli öğretmenlerimize minnettarız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir' sözünde belirttiği gibi öğretmenler toplumumuzun en fedakar insanlarındandır. Ülkemizin her köşesinde, özverili çalışmaları ile geleceğimize ışık tutarak yön veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, eğitim camiasının tüm mensuplarına sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yusuf Güner Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title